Noua generație eSprinter va avea trei configurații de baterii și multiple variante

Mercedes-Benz Vans a anunțat noua generație eSprinter, care se bazează pe Platforma Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Noua platformă, care permite numeroase variante datorită construcției modulare, este rezultatul unor investiții de 350 de milioane de euro.
Noua generație eSprinter va avea trei configurații de baterii și multiple variante

Cerințele pentru noua generație eSprinter au fost definite în strânsă colaborare cu clienții. Elementele de bază ale noii platforme sunt trei module care permit cea mai bună flexibilitate posibilă în dezvoltarea și proiectarea diferitelor tipuri de caroserii. Aceasta permite noi configurații de caroserie pentru eSprinter, configurații anterior disponibile doar pentru motoarele cu ardere internă.

Noua generație eSprinter va avea trei configurații de baterii și multiple varianteNoul eSprinter va avea tracțiune spate, două variante de ampatament, trei variante de capacitate a bateriei și sarcini utile mai mari. Toate acestea fac posibilă aproape fiecare variantă constructivă imaginabilă. De asemenea, noua platformă electrică modulară reduce complexitatea și costurile producției.

Elementele de bază ale noului concept sunt trei module care permit libertate în dezvoltarea și designul diferitelor tipuri de caroserii.

Modulul frontal pentru componente de înaltă tensiune

Ansamblul frontal conceput uniform cuprinde toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv componentele de încărcare și convertorul CC/CC. Prin urmare, modulul poate fi combinat fără modificări cu toate variantele eSprinter, indiferent de ampatament, capacitatea bateriei și caroserie.

Modulul în podeaua autovehiculului pentru bateria de înaltă tensiune

A doua componentă este bateria de înaltă tensiune integrată în podeaua autovehiculului. Pe viitor, va fi posibilă alegerea din trei variante de capacitate a bateriei. Acest lucru permite clienților să aleagă configurații care favorizează autonomia sau sarcina utilă, în funcție de domeniului lor de activitate. Datorită diferitelor capacități ale bateriei, viitoarea generație eSprinter va putea fi folosit de la operațiuni de transport în interiorul orașului la rute interurbane.

Modulul cu puntea spate electrică

Al treilea pilon al construcției modulare este puntea spate electrică, care va fi utilizată în conformitate cu principiul comutării pieselor între toate variantele eSprinter. Motorul electric compact și puternic este integrat în modulul din spate și este proiectat în așa fel încât toate variantele constructive, de la furgon și transport pasageri până la variante de șasiu-cabină pentru caroserii închise, pot fi implementate fără probleme pe o singură platformă.

Adaugati comentariu