Noi reguli pentru cursele ocazionale de pasageri către aeroporturi

Autoritatea Rutieră Română a publicat noi reguli pentru cursele ocazionale de pasageri, pe care le-a transmis operatorilor de transport rutier care efectuează transport prin servicii ocazionale către aeroporturile din România.
Noi reguli pentru cursele ocazionale de pasageri

Anunțul ARR a venit după ce, în ultimele zile, lucrătorii sezonieri care voiau să plece la muncă în străinătate s-au strâns în număr mare pe mai multe aeroporturi din țară. Ei nu au rerespectat măsurile de prevenție de bază în lupta pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precum menținerea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri față de altă persoană.

Noile reguli prevăd ca deplasarea spre aeroport să fie organizată astfel încât pasagerii să nu ajungă la aeroport cu mai mult de 4 ore înaintea de efectuarea zborului. Ele se aplică începând de luni, 13 aprilie 2020.

”Având în vedere dispozițiile OMTIC nr. 875/10.04.2020 pentru aprobarea procedurii de avizare a zborurilor care intră sub incidența art. 10 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 7/2020, vă comunicăm faptul că începând cu data de 13.04.2020 aveți obligația de a respecta întocmai prevederile art. 7 „Deplasarea spre aeroport va fi organizată astfel încât pasagerii să nu ajungă la aeroport cu mai mult de 4 ore înaintea de efectuarea zborului indiferent de mijlocul de transport folosit” şi ale art. 8 „Operatorul de transport, care efectuează transportul prin servicii ocazionale, notifică Autoritatea Rutieră Română cu privire la efectuarea cursei, conform procedurilor aplicabile. Autoritatea Rutieră Română informează în mod operativ MTIC şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier cu privire la notificarea primită”, se arată în comunicarea ARR.

Noi reguli pentru cursele ocazionale de pasageri:

  • Deplasarea spre aeroport va fi organizată astfel încât pasagerii să nu ajungă la aeroport cu mai mult de 4 ore înaintea de efectuarea zborului.
  • Operatorul de transport care efectuează transportul prin servicii ocazionale către aeroport raportează online efectuarea cursei şi în plus selectează denumirea aeroportului din noua rubrica „Aeroport sosire”. Adresa pentru raportarea online a cursei prin servicii ocazionale către aeroport este: https://www.raportarionlinearr.ro/rap_to/login.php

Adaugati comentariu