Home Noutati Noi reguli de intrare în Austria până la finele lunii iunie
NoutatiTransportatori

Noi reguli de intrare în Austria până la finele lunii iunie

38

Autoritățile din Austria au revizuit condițiile de intrare în țară. Pot intra cei care au fie certificat de vaccinare împotriva COVID-19, unul care atestă vindecarea de boală ori un test PCR sau antigen cu rezultat negativ la Covid-19 efectuat cu 72/48 de ore înainte.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile austriece au revizuit condițiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică până pe 30 iunie 2021.

Astfel, persoanele care călătoresc în Austria din state pentru care nu au fost emise alerte de călătorie, inclusiv din România, sunt exceptate de la măsura autoizolării, dacă pot dovedi că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul unuia dintre aceste state: Andorra, Australia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Liechtenstein, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Coreea de Sud, Ungaria și Vatican.

Documente necesare pentru intrarea în Austria

Totodată, intrarea în Republica Austria este permisă în baza prezentării unuia dintre următoarele documente:

– certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autoritățile competente. Cu ser Johnson&Johnson, AstraZeneca, Biontech/Pfizer, Moderna sau Sinopharm. Efectuat cu cel mult nouă luni anterior deplasării.

– test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Tip PCR sau antigen, cu valabilitate de 72 de ore, respectiv 48 de ore de la data prelevării probelor.

– un certificat medical care să ateste recuperarea după infectarea cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 6 luni. Sau o dovadă a prezenței anticorpilor (nu mai veche de 3 luni).

Dacă nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile menționate, persoana în cauză trebuie să efectueze, în cel mult 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular sau antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Costurile sunt suportate din bugetul personal. Copiii cu vârsta de până la zece ani sunt exceptați de la obligația de testare.

Alte detalii

De asemenea, MAE amintește că toate persoanele care intră în Republica Austria trebuie să se înregistreze online, cu 72 de ore anterior călătoriei, prin intermediul sistemului Pre-Travel-Clearance: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.

Tranzitul cetățenilor pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare), cu excepția opririlor absolut esențiale. Este obligatorie prezentarea, la cererea autorităților, de către toate persoanele care tranzitează Austria, a dovezilor care să ateste ieșirea de pe teritoriul austriac și asigurarea intrării în statul de destinație (rezervări la hotel/tren/autobuz/avion, documente justificative privind domiciliul/rezidenţa/dreptul de şedere, proprii sau ale membrilor de familie, după caz: certificate de căsătorie etc., contracte de muncă, orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...