Ministerul Transporturilor propune modernizarea gării Suceava Nord

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat în dezbatere un proiect de modernizare a stației de cale ferată Suceava Nord. Valoarea investiției este estimată la 79,63 milioane de lei, fără TVA, durata lucrărilor fiind de 18 luni.

„Prin prezentul act normativ, se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România” – Lot SRCF Iași: Stația Suceava Nord, lucrare de utilitate publică de interes național”, se arată pe site-ul MTI.

Proiectul „Modernizarea/ reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din România” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT).

Stația de cale ferata Suceava Nord se află în localitatea Suceava, județul Suceava, fiind în administrarea Sucursalei Regionale de Căi Ferate Iași. Stația Suceava Nord face parte din Magistrala CF 500 București Nord – Ploiești Sud – Adjud – Pașcani – Suceava – Vicșani, fiind amplasată la km 449+355.

Lucrările de modernizare/reabilitare proiectate pentru stația CF constau în:

– consolidarea clădirii de călători;

– refacerea peronului principal, din fața clădirii de călători;

– realizarea accesului facil a persoanelor cu dizabilități în cadrul stației;

– realizarea accesului peste linii printr-o trecere la nivel;

– instalația CED se păstrează în clădirea de călători.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 79.631.349 lei. Durata de execuție a investiției este de 18 luni.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” SA, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Adaugati comentariu