Cum îți alegi o mașină la mâna a doua?

mașină
Cum îți alegi o mașină la mâna a doua? Alegerea unei mașini poate fi dificilă dacă nu știi căror aspecte trebuie să le acorzi importanță. Mai ales dacă mașina este la mâna a doua, va trebui să verifici anumite lucruri ca să te asiguri că plătești pentru un lucru pe care îl vei putea utiliza în condiții bune. Așa că la ce lucruri trebuie să fii atent atunci când ești în căutarea unei mașini second-hand?

Ce cauți la o mașină la mâna a doua?

Există mai multe unghiuri din care poți privi problema.

Multe persoane își caută o mașină după bugetul pe care îl au, iar ăsta nu e un lucru rău deloc. Dacă și tu ai în cap ca prim criteriu banii, atunci setează suma maximă pe care ești disponibil să o dai pe mașină și caută modele în funcție de acest lucru. Poți găsi mașini la mâna a doua pe site-uri din România sau din străinătate. Ține cont că dacă mașina nu este deja în România, va mai trebui să păstrezi niște bani și pentru transport.

Dacă vrei ca mașina pe care o iei să îți ofere mai multă siguranță, atunci va trebui să scoți din buzunar puțin mai mult. E adevărat că rar mai găsești mașini care să nu aibă airbag-uri, chiar și la mâna a doua, dar mașinile noi îți pun la dispoziție ultimele tehnologii. Partea bună e că pentru o parte din prețul unei mașini noi, poți profita de acele tehnologii și la mașinile la mâna a doua, indiferent că e vorba despre modele de la Audi, Mercedes, Peugeot, volkswagen sau orice altă marcă.

Care e motorizarea de care ai nevoie?

Motorizarea este cu siguranță un aspect căruia trebuie să îi acorzi atenție. Chiar dacă de multe ori un motor puternic este mai atrăgător, va trebui să te gândești și la contextul în care vei folosi mașina. Astfel, dacă ai nevoie de autovehicul să te duci la serviciu în fiecare zi prin trafic unde vei sta bară la bară pentru câteva zeci de minute, atunci un motor puternic nu îți va oferi niciun avantaj. În plus, pentru un motor mai mare vei plăti un impozit mai mare.

Totodată, s-ar putea ca un motor mic ce oferă puțină putere să nu îți fie de folos dacă vei circula des împreună cu toată familia. Așa că pune în balanță aceste aspect și fă alegerea cea bună.

Cât de mult timp ai de gând să te folosești de mașină?

Există persoane care sunt în căutarea unei mașini pe care să o conducă pe termen lung, dar sunt și persoane care vor o mașină pe care știu că o vor schimba într-un an-doi.

Tu din care categorie ești? Pentru că în funcție de acest lucru te poți orienta și la ce mașină la mâna a doua să îți cumperi.

Dacă vrei să ții mașina mai mult de 5 ani, atunci orientează-te către un model mai nou care să fi fost rulat mai puțin. Astfel poți fi sigur că vei avea o mașină bună pentru cei 5 ani în care ți-ai propus să o utilizezi.

Dacă, în schimb, vrei o mașină pentru un termen scurt, adică 1-2 ani, atunci ai două opțiuni: ori o mașină foarte ieftină pe care după ce o utilizezi să o dai la Remat, ori o mașină mai scumpă, un model mai nou, a cărei valoare nu va scădea în timpul scurt în care vrei tu să o folosești.

O mașină la mâna a doua poate fi o investiție foarte bună dacă știi ce să urmărești. Analizează bine ofertele disponibile și vezi dacă e vreuna ce se potrivește cu cerințele pe care le ai. Apoi, după ce ai achiziționat mașina, nu uita să o întreții ca să te poți folosi de ea mai mult timp.

Adaugati comentariu