Michelin Agilis CrossClimate, prima anvelopă de vară cu marcaj 3PMSF
Home Noutati Michelin Agilis CrossClimate, prima anvelopă de vară cu marcaj 3PMSF
Noutati

Michelin Agilis CrossClimate, prima anvelopă de vară cu marcaj 3PMSF

9

Din ce în ce mai multe țări europene introduc obligativitatea anvelopelor cu marcaj 3PMSF pentru circulația pe timp de iarnă, o cerință în plus față de modelele care dispun doar de marcaj M+S. O soluție este Michelin Agilis CrossClimate, prima anvelopă de vară cu certificare 3PMSF pentru camionete, furgonete și rulote.Multipremiata gamă Michelin CrossClimate are un reprezentant și în segmentul vehiculelor comerciale ușoare. Agilis CrossClimate este noua generație de anvelope de înaltă performanță pentru utilitare, care extinde mobilitatea în siguranță în orice condiții meteo. Costurile legate de anvelope sunt și ele mai mici, deoarece mașina va folosi un singur set de anvelope pe tot parcursul anului.

Agilis CrossClimate aduce îmbunătățiri în trei puncte importante (compușii de cauciuc, profilul benzii de rulare și design-ul peretelui lateral) și are un nou tip de indicator de uzură. Anvelopa se evidențiază prin intermediul unui profil aspru, folosind noile inovații în materie de compuși de cauciuc și noi trăsături specifice pentru protejarea pereților laterali și umerilor.

Michelin Agilis CrossClimate, prima anvelopă de vară cu marcaj 3PMSFMichelin Agilis CrossClimate este o soluție ideală pentru cei care doresc o anvelopă unică, care să ofere excelență în aderență, tracțiune și fiabilitate în orice anotimp, pe orice tip de vreme și pe toate tipurile de carosabil. De asemenea, noua versiune Agilis oferă robustețe și rezistență la deteriorare, în special în mediul urban, unde există o frecvență crescută a impacturilor cu borduri și alte obiecte.

Prin marcajul 3PMSF, anvelopa Agilis CrossClimate este omologată pentru utilizarea în condiții de zăpadă, dar reacționează, frânează și durează ca o anvelopă de vară pe șosele uscate. Acest lucru se datorează celor mai recente tehnologii în materie de cauciuc: compuși care oferă flexibilitate cauciucului și benzii de rulare, chiar și la temperaturi de îngheț, precum și o suprafață a benzii de rulare cu multiple straturi, care reduce la minim transferul de căldură prin anvelopă.

Profilul benzii de rulare este în formă de V, realizat dintr-o combinație inovatoare de blocuri de profil de înaltă tehnologie. Aceste blocuri conțin lamele autoblocante bi-direcționale, dotate cu muchii ascuțite care se înfig în zăpadă și gheață. Oferă astfel cu 20% mai multă aderență față de predecesorul ei din segmentul de iarnă, anvelopa Agilis Alpin. Această combinație dintre noul cauciuc folosit la banda de rulare și profilul în formă de V conferă aderență în orice condiții, dar și o longevitate cu 35% mai mare decât media anvelopelor premium concurente testate.

Rezistența sporită la deteriorare este realizată prin adăugarea unor blocuri trapezoidale cu o adâncime de 1,5 mm în jurul umărului și al peretelui lateral superior. Acestea din urmă – și cauciucul folosit de ele – sunt trăsături preluate de la gama de anvelope Michelin pentru vehicule militare și conferă o protecție sporită, fără a compromite flexibilitatea carcasei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...