Home Noutati Afacerile din transporturi au înregistrat un avans de 16,8% în primul semestru
NoutatiTransportatori

Afacerile din transporturi au înregistrat un avans de 16,8% în primul semestru

24

În perioada ianuarie – iunie 2021, în activitățile de transporturi, cifra de afaceri a crescut cu 16,8% ca serie brută și cu 16,4% ca serie ajustată. Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate întreprinderilor a crescut atât ca serie brută, cu 16,3%, cât și ca serie ajustată, cu 14,9%, comparativ cu intervalul similar din 2020, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS). 

Conform INS, citat de Flote Auto, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în ansamblu, cu 16,3%, datorită creşterilor înregistrate de afacerile aferente activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+28,6%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%), activităţilor de transporturi (+16,8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,4%) şi activitǎţillor de comunicaţii (+7,3%).

În primele 6 luni, comparativ cu același interval de anul trecut, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în ansamblu, cu 14,9%. In transporturi, avansul a fost de 16,4%.

Iunie 2021 comparativ cu mai 2021 afaceri (inclusiv transporturi)

Datele INS arata că afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 7,2%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+11,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,5%) și din activităţile de transporturi (+5,8%).

Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 0,7%, iar activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au rămas la același nivel.

Afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 2,1%. In transporturi, avansul a fost de 2,4%.

Iunie 2021 comparativ cu iunie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021,
comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 26,1%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+43,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei şi activităţile de transporturi (+29,9%) fiecare, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+25,3%)şi din activităţile de comunicaţii (+9,7%).

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, au crescut, în ansamblu, cu 25,2%. In transporturi, avansul a fost de 30%.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...