Metrorex introduce în circulație încă șapte trenuri odată cu începerea anului universitar

Metrorex a informat vineri că, din 3 octombrie, odată cu începerea anului universitar, vor fi introduse în circulație în rețeaua de metrou încă șapte trenuri.

Aceste trenuri vor fi folosite, în special, în intervalele cu vârf de trafic: 7.00-9.00 și 17.00-19.00. În plus, ele vor circula suplimentar față de trenurile aflate în program.

Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul, au explicat reprezentanții Metrorex.

Pe 16 august, Metrorex anunța că șase trenuri suplimentare au fost introduse în circulaţie. Suplimentarea venea în urma discuţiilor purtate cu compania Alstom şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022.

În acel context, intervalul de succedare între trenuri scădea la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri.

În iulie, intervalul de succedare a trenurilor ajungea și la 15 minute pe Magistrala 5. Metrorex explica creşterea timpilor de aşteptare în staţii prin diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom, cu care Metrorex are un contract în vigoare, numărul trenurilor aflate în circulaţie fiind cu 38% mai mic decât în mod normal.

Adaugati comentariu