Home Autobuze MAN Truck & Bus la Busworld 2017
Autobuze

MAN Truck & Bus la Busworld 2017

14

La expoziția Busworld Kortrijk 2017, MAN și NEOPLAN au prezentat autobuze urbane, interurbane și autocare turistice care formează fundația pentru mobilitatea viitorului. Vedeta standului a fost noul MAN Lion’s Coach, aflat la prima apariție în fața publicului.

Noul Lion’s Coach prezintă noul limbaj de design MAN, modern și totuși atemporal, dar vrea să-și impresioneze clienții prin eficiența economică. Modelul de 13 metri lungime (13.091 mm) cu două axe oferă cu până la 6 locuri mai mult decât ”vărul” său de 12 metri. Autocarul turistic este echipat cu motorul diesel D2676 LOH de 460 CP, transmisie automată cu 12 viteze MAN TipMatic cu funcție Easy-Start și MAN EfficientCruise cu funcția EfficientRoll. Noul Lion’s Coach setează noi standarde și în ce privește siguranța. El respectă standardul ECE R66.02, are faruri și stopuri LED și dispune de sisteme precum LGS (Lane Guard System), frânarea de urgență EBA, senzori de lumină și de ploaie, MAN AttentionGuard sau un sistem de stingătoare în compartimentul motorului. Interiorul a fost și el redesenat pentru a fi mai atractiv și mai eficient. Aici, MAN a folosit o iluminare caldă tip LED, culori deschise și elemente din inox pentru un plus de eleganță.

Un alt model adus la Busworld este MAN Lion’s Intercity, o soluție ideală pentru transport urban, interurban sau școlar. Cu până la 63 de locuri, varianta Intercity Xtra Lite un spațiu generos și o manevrabilitate excelentă, dar și o siguranță de top, deoarece respectă standardul ECE R66.02. Un semnal acustic se aude la deschiderea ușilor, astfel încât pasagerii pot coborî și urca în siguranță. Modelul este echipat cu un motor diesel de 290 CP.

În domeniul transportului urban, oferta MAN a fost reprezentată de modelul Lion’s City Hybrid, lansat în 2010, care consumă cu până la 30% mai puțină motorină decât un autobuz convențional. Vehiculul de 11.980 mm lungime are uși late care se deschid spre interior, cu funcție de averizare optică și acustică la închidere, funcție de aplecare, spațiu pentru cărucioare și o suspensie cu aer controlată electronic (ECAS). LED-urile sunt folosite pentru iluminarea interioară, luminile de zi și stopuri. Modelul dispune de ESP, senzori de lumină și ploaie sau monitorizarea presiunii pneurilor pe toate axele.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Autobuze

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368 de la 1 martie

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368, din start de martie. Anunțul...

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...