Home Tehnologie MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării
Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

122

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale și ABB E-mobility au semnat un acord de cooperare exclusiv, după cum au anunțat cele două companii la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Scopul parteneriatului strategic este acela de a colabora și mai strâns, în special în domeniul cercetării și dezvoltării. Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering la MAN vede această cooperare ca fiind o particularitate pe piață: „Cooperarea în domeniul cercetării și dezvoltării este destul de rară în industria noastră. Împreună cu ABB E-mobility, depunem eforturi pentru un parteneriat de încredere, angajant și transparent. Începem deja de la dezvoltarea produselor și standardelor și ne concentrăm pe cerințele speciale ale industriei vehiculelor comerciale.”

MAN și ABB E-mobility, cooperare intersectorială

Importanța cooperării intersectoriale pentru întregul sector industrial este evidentă în special pentru sistemul de încărcare în megawatt (MCS), a continuat Nickels: „La MCS, colaborăm cu jucători din întregul sector pentru a permite în viitor capacități de încărcare la puteri de până la un megawatt conducând la un transport sustenabil și economic pentru mărfurile grele și pentru pasageri pe distanțe lungi. Prin cooperarea cu ABB E-mobility, putem aborda provocările noii tehnologii aflate într-un stadiu incipient și putem promova mai rapid standardizarea.” Aceste provocări includ standardul de comunicare ISO15118-20 și noi modalități de transmitere a semnalelor. Baza pentru MCS este reprezentată de comunicarea Ethernet, care este utilizată pentru prima dată în mobilitatea electrică. Testele preliminarii de software și interoperabilitate cu vehicule și stații de încărcare ar trebui să ajute la stabilirea cât mai rapidă a produselor fiabile într-un mediu de piață în curs de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care cooperarea, care este programată inițial să dureze trei ani, se concentrează încă de la început asupra experienței clienților, în paralel cu dezvoltarea internă și dezvoltarea ulterioară a stațiilor de încărcare, a vehiculelor și software-ului.

„Înalta performanţă de încărcare, tehnologia fiabilă și încrederea clienților – reprezintă premizele pentru succesul electromobilității în transportul de mărfuri grele și călători pe distanțe lungi. Lucrând împreună cu MAN încă din faza inițială a produsului, putem răspunde și mai bine nevoilor clienților noștri. Până în anul 2025, dorim să aducem pe piață un produs care să îndeplinească cerințele clienților din industria de transport”, spune Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms la ABB E-mobility.

„Piața are nevoie de un ecosistem care se interconectează și funcționează în mod fiabil. De aceea, dorim să dezvoltăm împreună un concept pentru interacțiunea MCS și CCS care abordează probleme precum spațiul, alimentarea cu energie și extinderea rețelei. Expertiza extinsă a MAN ne ajută să dezvoltăm soluții orientate către client – atât pentru utilizarea în depouri, cât și pe traseu”, spune van de Klashorst, oferind o perspectivă asupra proiectelor viitoare.

Cooperarea nu se limitează doar la transportul de mărfuri: „MCS va fi folosit și în viitor în sectorul dedicat călătoriilor, de exemplu pentru autocaravane și autocare. Acest lucru va aduce provocări suplimentare și o schimbare în comportamentul utilizatorilor”, continuă Directorul de Dezvoltare.

Despre companii

MAN Truck & Bus este unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale și furnizori de soluții de transport din Europa, cu o cifră anuală de afaceri de aproximativ 11 miliarde de euro (2022). Portofoliul de produse include autoutilitare, camioane, autobuze, motoare diesel și pe benzină, precum și servicii pentru transportul de pasageri și mărfuri. Tracţiunea electrică este deja o parte integrantă a gamei standard de autobuze și autoutilitare MAN iar un portofoliu cuprinzător de camioane electrice produse în serie a fost pus în vânzare din octombrie 2023. Împreună cu digitalizarea și automatizarea transportului rutier de marfă, tranziția către transport fără emisii de CO2 reprezintă un pilon cheie al strategiei NewMAN pentru viitor, prin care compania se transformă dintr-un producător de vehicule comerciale într-un furnizor de soluții de transport inteligente și sustenabile până în anul 2030. MAN Truck & Bus este o companie TRATON GROUP și are aproximativ 33.000 de angajați în întreaga lume. www.man.eu

ABB E-mobility permite un viitor de mobilitate mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor, în calitate de lider global în soluțiile de încărcare a vehiculelor electrice (EV). ABB E-mobility este un partener de alegere pentru cei mai mari producători de vehicule electrice din lume și operatori de rețele de încărcare pentru vehicule electrice la nivel național. Oferă cel mai larg portofoliu de soluții de încărcare EV, de la stații de încărcare inteligente pentru casă până la stații de încărcare de mare putere pentru viitoarele stații aflate pe autostradă, soluții pentru electrificarea flotelor și pentru încărcarea autobuzelor și camioanelor electrice. Având aproximativ 1.500 de angajați în întreaga lume, ABB E-mobility a vândut peste un milion de încărcătoare EV pe peste 85 de piețe, inclusiv cele peste 50.000 de încărcătoare rapide DC. e-mobility.abb.com

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...