Karsan vrea să ajungă la 180 de autobuze electrice livrate, în România, la final de 2022

Producătorul turc de autobuze Karsan va livra 16 autobuze electrice la Focșani, având în plan să ajungă la un total de 180 de unități livrate, în România, la final de 2022.

Karsan, una dintre companiile lider din industria auto turcă, continuă trendul de creștere în România, condus de viziunea „Un pas înainte în viitorul mobilității”. După licitațiile publice câștigate anterior în mai multe orașe din România, Karsan a anunțat câștigarea unei noi licitații de autobuze electrice e-Jest și e-Atak în Focșani.

Având deja o flota de 76 de autobuze electrice în România, Karsan a primit deja comenzi pentru 104 autobuze electrice, care urmează a fi livrate în 2022, inclusiv cele 16 pentru Focșani.

Impulsionat de obiectivul său de creștere dublă a cifrei de afaceri pentru 2022, respectiv a profitabilității, exporturilor, forței de muncă și capacității de cercetare și dezvoltare, Karsan continuă să-și accelereze eforturile de a exporta mai multe autobuze în România.

„Intenţionăm să poziţionăm marca Karsan printre primii cinci jucători din Europa prin viziunea noastră de dezvoltare electrică, e-Volution. Alături de Franţa, România este una dintre cele mai importante ţări ţintă ale Karsan pe piaţa autobuzelor electrice. În acest sens, va fi una dintre acele țări care va juca un rol cheie în ținta noastră de creștere dublă pe care ne-am stabilit-o pentru 2022”, spune Okan Baş, Karsan CEO.

Prin intermediul distribuitorului său, Anadolu Automobil Rom, producătorul turc de autobuze, care a semnat recent un acord pentru livrarea a 56 de unități de autobuze e-Atak de 18 metri cu orașele Timișoara și Brașov, a adăugat o nouă licitație publică pentru autobuze electrice adjudecate, pentru modelele e-JEST și e-ATAK în orașele Deva, Gura și Segarcea.

Karsan e-JEST, dimensiuni compacte, confort ridicat pentru pasageri

Cu performanțe dovedite, manevrabilitate ridicată și un confort crescut pentru pasageri, e-JEST este echipat cu un motor electric BMW care produce 170 CP și un cuplu de 290 Nm. Acesta poate fi echipat, în funcție de nevoi, cu pachete de baterii de 44 kWh sau 88 kWh, de asemenea, fabricate de divizia BMWi. Autobuzul oferă cele mai bune performanțe din clasa de autobuze mici de 6 metri, având o autonomie de până la 210 km.
e-JEST vin cu sistem de frânare regenerativă, care asigură recuperarea energiei, permițând bateriilor să se încarce cu până la 25%. În ceea ce privește confortul, e-Jest vine cu sistem independent de suspensie pe fiecare roată, la fel ca autoturismele din gama premium.

Modelul e-ATAK oferă o autonomie de până la 300 km

e-ATAK este propulsat de un motor electric, care produce o putere de 230 kW și un cuplu de 2.500 Nm, oferind călătorilor un confort crescut în timpul deplasării. Autobuzul de 8 metri este echipat cu cinci baterii de 44 kWh dezvoltate de BMW (capacitate totală 220 kWh), care-i oferă o autonomie de până la 300 de km.
Mai mult, bateriile pot fi încărcate în 5 ore la o stație de încărcare AC, respectiv în 3 ore la o stație de încărcare rapidă. La fel ca și e-Jest, autobuzul vine cu sistem de frânare regenerativă, care încarcă bateriile cu până la 25%. Modelul vine cu două opțiuni de configurare a scaunelor, pentru o capacitate de 52 de pasageri.

Adaugati comentariu