Home Autobuze Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK
Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

108

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public pe aeroporturi. 

Karsan joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în cel electric și autonom pe piața globală, în special în Europa. Și, iată, continuă să deschidă noi drumuri în sector. Compania a încheiat acum un contract cu RET (Rotterdamse Elektrische Tram), principalul operator de transport public din Rotterdam, Țările de Jos, și DAM Shuttles. Potrivit acordului va furniza servicii de transport public pe Aeroportul Rotterdam cu modelul fără șofer Karsan Autonomous e-ATAK. Un model dezvoltat în cooperare cu ADASTEC, care oferă servicii la nivel global din 2021.

Două exemplare Karsan Autonomous e-ATAK vor transporta pasageri și angajați pe o rută de 5 kilometri între stația de metrou Meijersplein și aeroportul Rotterdam. Acestea urmează să fie adăugate în parcul RET în noiembrie 2024. Vor urma teste rutiere, care sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii decembrie, iar serviciile pe traseu vor începe în ianuarie 2025.

Karsan Autonomous e-ATAK, primul model exportat în Țările de Jos

CEO-ul Karsan, Okan Baș, a declarat: „Acest contract reprezintă și primul export al companiei noastre în Țările de Jos. Autonomous e-ATAK este un model care și-a dovedit succesul prin premiile primite. Dar și prin serviciile sale în regiunile în care transportă pasageri.

Datorită acestui proiect, vom fi primul brand din lume care va efectua transferuri aeroportuare cu un vehicul autonom. Autobuzele autonome e-ATAK vor prelua pasagerii de la stația de metrou Meijersplein și îi vor transporta la Aeroportul Rotterdam.

În Țările de Jos, ne menținem politica de a viza transportul public electric autonom, pe care l-am inițiat cu Norvegia. Și ne propunem să fim pionieri în domeniu în mai multe țări.”

Într-un comentariu pe această temă, Dr. Ali Peker, CEO al ADASTEC a declarat: „Parteneriatul nostru strategic cu Karsan joacă un rol semnificativ în transformarea transportului public la nivel global. Cooperarea noastră continuă din 2021 ne-a permis să realizăm multe premiere în transportul public autonom electric.

Deschidem un nou drum, deoarece vehiculele noastre, care vor prelua pasagerii de la stația de metrou Meijersplein și îi vor duce la Aeroportul Rotterdam, vor oferi pentru prima dată într-un aeroport transportul public autonom.

Sub conducerea RET, facem un pas crucial spre reducerea impactului asupra mediului. Și oferim în același timp pasagerilor noștri o alternativă de confort ridicat și ecologică. Această poveste de succes este o indicație a angajamentului ADASTEC și Karsan de a construi o lume mai bună, nu numai pentru astăzi, ci și pentru generațiile viitoare.”.

Okan Baş: Vom continua să transformăm transportul public!

Amintind cei 67 de mii de km de experiență de conducere autonomă pe care le-a câștigat Autonomous e-ATAK de la Karsan, deservind diferite rute în SUA, Norvegia, Turcia, România și Franța, Okan Baș a declarat: „Autonomous e-ATAK este primul vehicul din Europa, care a oferit servicii de transport public autonome în oraș. Acesta deservește serviciul public de transport din Stavanger, Norvegia, din 2022. Am actualizat și extins recent această rută, permițând primului vehicul autonom din Europa să treacă prin tunel. În Țările de Jos, ne menținem strategia privind transportul public electric autonom pe care l-am inițiat cu Norvegia. Karsan va continua să inițeze transformarea în mai multe țări, menținându-și atacul asupra transportului public electric autonom.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...