Home Noutati Anvelope Goodyear pentru remorci cu platformă joasă
NoutatiRemorciVehicule speciale

Anvelope Goodyear pentru remorci cu platformă joasă

32

Goodyear introduce anvelopa pentru platforme joase KMAX T, disponibilă în cinci dimensiuni pentru jantele de 17.5 inci. Anvelopa KMAX T 17.5” a fost dezvoltată pentru o performanță sporită a kilometrajului și pentru mobilitate pe tot timpul anului, fiind calificată pentru cerințele impuse anvelopelor de iarnă care au însemnul muntelui cu trei piscuri și fulgul de nea (3PMSF).

Platformele joase sunt utilizate în mod obișnuit pentru transportul de echipament mare sau greu, precum cel folosit pe șantierele de construcții, echipament agricol sau pentru transportul încărcăturilor indivizibile ( de exemplu turbine eoliene). De obicei, astfel de remorci au multe axe, unele fiind de direcție. Noile anvelope sunt proiectate special pentru a veni în întâmpinarea cerințelor specifice ale acestor tipuri de transport, oferind un kilometraj mai mare.

”Transportul bunurilor grele este o arie extrem de specializată în care încrederea este un aspect esențial. Noile anvelope KMAX T pentru remorci cu platforme joase sunt proiectate special pentru acest tip de transport; oferind niveluri ridicate de durabilitate și robustețe, un kilometraj sporit, un nivel scăzut al rezistenței la rulare și o performanță pe tot parcursul anului, grație calificării 3PMSF. În special performanța pe toată durata anului a anvelopelor KMAX T este un beneficiu important pentru operatorii de flote, ajutându-i nu numai să țină camioanele în mișcare în timpul oricărui sezon, ci și să respecte reglementările stricte în materie de anvelope de iarnă de-a lungul Europei”, a spus Benjamin Willot, Director Marketing Commercial Tires la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Profilul benzii de rulare în cazul gamei Goodyear KMAX T furnizează o distribuție optimă a presiunii în pata de contact, de unde rezultă un kilometraj sporit, o uzură uniformă și un nivel scăzut al rezistenței la rulare. Solicitările specifice remorcilor cu platformă joasă sunt distribuite pe o suprafață largă, prin proiectarea robustă a benzii de rulare, cu 4 nervuri. Lamelele longitudinale săpate în blocurilor din banda de rulare oferă aderență în condiții de carosabil umed și zăpadă, oferind o mai mare mobilitatea pe tot parcursul anului. Aderența și tracțiunea sunt îmbunătățite și mai mult de canelurile care sunt proiectate de-a lungul liniilor în zig-zag, pentru a asigura mai multe muchii de prindere pe nervurile periferice în timp ce trec prin pata de contact. Secțiunea transversală a acestor caneluri este proiectată pentru a promova ejecția pietrelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...