Home Camioane IVECO, livrare masivă pentru Amazon
CamioaneNoutatiTehnologie

IVECO, livrare masivă pentru Amazon

21

IVECO, un pionier în comercializarea și fabricarea de vehicule alimentate cu combustibili alternativi, a anunțat o dezvoltare importantă în relația sa comercială cu Amazon.

Amazon a intrat deja în posesia unui lot de 216 unități IVECO S-WAY CNG (gaz natural comprimat). Camioanele urmează să fie operate de partenerii săi din Europa. În plus, alte 848 de unități au fost comandate. Iar livrările urmează să fie făcute începând cu mijlocul anului 2022 (pentru o comandă totală de 1.064 camioane).

1.064 IVECO CNG pentru gigantul Amazon

Aceste 1.064 de camioane sunt propulsate de motoarele de ultimă generație FPT Industrial Cursor 13 pe gaz natural. Ele sunt echipate cu rezervoare GNC de 1052 litri, cele mai mari disponibile, cu așteptarea ca acestea să ofere o autonomie impresionantă de 620 km (aprox. 385 mile) între realimentări.

Cele 848 de unități comandate pentru livrare în 2022 vor avea, de asemenea, între dotări, și IVECO Driver Pal. Este vorba despre noul companion digital oferit IVECO, care le permite șoferilor să își aducă la bord viața digitală și să interacționeze cu vehiculul și cu comunitatea lor. O pot face prin intermediul comenzilor vocale, via Amazon Alexa. Fapt care oferiă o experiență de conducere confortabilă, sigură și lipsită de stres.

Gerrit Marx, Chief Executive Officer desemnat al Iveco Group, a declarat: „Suntem pionier în tehnologia de propulsie cu gaz de 25 de ani, dezvoltând soluții care permit operatorilor să facă reduceri semnificative ale emisiilor chiar acum. Colaborarea cu liderii la nivel mondial, cum ar fi Amazon, este o dovadă a capacității robuste a produselor noastre inovatoare. Ca și angajamentul nostru statornic de a respecta obiectivul industriei transportului. Care este acela de a asista la o decarbonizare completă până în anul 2050”.

Pentru a continua: ”Grupul Iveco va continua să fie lider în drumul către implementarea motoarelor care rulează pe surse regenerabile de combustibili. Aceasta este singura soluție viabilă de pe piață deja disponibilă la scară industrială pentru a reduce emisiile. Să nu uităm că un camion GNC alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO 2 cu până la 95%, contribuind efectiv la procesul de decarbonizare.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...