Home Noutati Iveco Daily celebrează 40 de ani de succes
Noutati

Iveco Daily celebrează 40 de ani de succes

17

Iveco Daily celebrează 40 de ani de succese în sectorul vehiculelor comerciale ușoare. De la lansarea sa, în 1978, Iveco Daily a introdus inovații care au schimbat industria: de la adoptarea unui șasiu derivat de la camioane cu tracțiune spate și suspensie independentă față la folosirea în premieră a tehnologiei Common Rail.

Daily a evoluat constant pentru a îndeplini cerințele clienților și a adoptat cele mai eficiente și ecologice tehnologii, dar și-a menținut ADN-ul. În prezent, conduce cursa sustenabilității cu conceptul unic Daily Blue Power: o familie de vehicule care îndeplinește cele mai stricte regulamente de mediu și a câștigat titlul ”International Van of the Year 2018”.

Cele peste 3 milioane de vehicule produse pe 3 continente și vândute în 110 țări sunt dovada popularității acestui model și capacității sale excepționale de a se adapta la nevoile specifice al clienților din toată lumea.

”În acest an sărbătorim o bornă importantă în viața lui Daily și 40 de ani de conducere a tranziției către un transport sustenabil. În lunga sa istorie, Daily s-a bucurat de un succes enorm printre transportatori și a câștigat numeroase premii internaționale. Această familie de vehicule a privit mereu spre viitor și a știut să anticipeze nevoile clienților, rămânând fidelă valorilor sale de bază: versatilitatea, fiabilitatea și eficiența”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco.

Gama Daily este cea mai largă din industrie, cu versiuni între 3,3 și 7,2 tone și un spațiu de marfă între 7,3 și 19,6 metri cubi.

Iveco Daily – 40 de ani de inovații
1978: primul Daily are 17 metri cubi, o înălțime interioară de 210 cm și motor diesel de 2.5 litri
1984: familia se extinde cu primul Daily 4×4
1985: TurboDaily este primul vehicul comercial ușor care introduce tehnologia turbodiesel
1996: oferta Daily este extinsă cu un nou motor de 2.5 litri turbodiesel și unul mai puternic de 2.8 litri
1998: ECODaily este primul vehicul comercial ușor cu motor alimentat cu CNG
1999: este lansată a doua generație Daily, primul vehicul din industrie care introduce tehnologia Common Rail; Daily primește titlul ”Van of the Year 2000”
2004: familia Daily se extinde din nou, cu un motor mai puternic de 3.0 litri turbodiesel, cu până la 176 CP
2006: Un nou design și introducerea ESP
2009: gama se extinde cu o versiune de 7 tone; se lansează Daily Electric
2010: Daily atinge borna de 2 milioane de unități vândute în toată lumea
2014: se lansează a treia generație Daily, care se încoronează imediat ”Van of the Year 2015”; gama include și noul Daily Hi-Matic, cu cutie automată cu 8 viteze
2016: Daily Euro 6 ridică nivelul de performanță cu ajutorul sistemului inteligent EcoSwitch PRO. Este introdusă aplicația BUSINESS UP
2017: este lansată familia Daily Blue Power, cu o ofertă de trei tehnologii: electric, gaz natural și diesel. Daily Blue Power primește titlul ”Van of the Year 2018”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...