Iveco Crossway atinge un nou record 40.000 de unități
Home Autobuze Iveco Crossway atinge un nou record: 40.000 de unități livrate
Autobuze

Iveco Crossway atinge un nou record: 40.000 de unități livrate

43

IVECO BUS a atins un nou record de producție pentru modelul Crossway: a livrat unitatea cu numărul 40.000 produsă la fabrica sa din Vysoké Mýto către compania Arriva Cehia.Lansat în urmă cu 10 ani, Iveco Crossway a fost proiectat special pentru a face față provocărilor din transportul urban și interurban. Gama cuprinde versiuni cu intrare joasă și podea normală, dar și motorizări diesel Euro VI sau alimentate cu gaz natural. Modelul este liderul segmentului intercity din Europa, fiind îndeosebi de apreciat în Franța, Italia, Germania și țările estice. Printre numeroasele premii câștigate de-a lungul timpului se numără și ”International Bus & Coach Award 2017” sau ”Sustainable Bus of the Year 2018”.

Modelul Iveco Crossway cu numărul 40.000 are 14,5 metri lungime și este echipat cu un motor Cursor 9. El face parte dintr-o comandă de 15 unități Crossway LE Line pentru filiala din Cehia a operatorului Arriva. Autobuzul va fi folosit în orașul Praga.

”Sunt mândru că modelul Crossway cu numărul 40.000 va fi deținut de Arriva. Susținem producția locală de autobuze moderne de înaltă calitate. Ele vor fi apreciate de pasageri, deoarece dispun de aer condiționat, scaune confortabile, ecrane LCD pentru informații, rețea Wi-Fi și prize USB”,a declarat Daniel Adamka, CEO al Arriva Cehia.

Fabrica Iveco din Vysoké Mýto este situată la 180 km est de Praga. Ea are o tradiție de peste 120 de ani în producția de autocare și autobuze. Fabrica are peste 3.800 de angajați, peste 1.700 de subcontractori și este unul dintre cei mai mari producători de autobuze din Europa, cu peste 4.000 de vehicule asamblate anual.

”Cu acest nou record de producție, gama Iveco Crossway își confirmă poziția nedisputată de lider european în categoria intercity. Grație numărului mare de modele din gamă, putem oferi vehiculul ideal pentru orice aplicație”, a declarat Stephane Espinasse, șeful IVECO BUS.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...