IRU cere intervenția UE pentru a ajuta șoferii aflați în vămile din Turcia

Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri (IRU) solicită intervenția președintelului Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în problema șoferilor de camion obligați să intre în carantină când ajung în vămile din Turcia.
IRU cere intervenția UE pentru a ajuta șoferii aflați în vămile din Turcia

Președintele IRU, Radu Dinescu, și Secretarul General al IRU, Umberto de Pretto, au trimis o scrisoare președintelui CE pentru a cere o intervenție diplomatică puternică și imediată în ce privește măsurile impuse șoferilor de camion ajunși în vămile din Turcia.

În prezent, Turcia nu permite cetățenilor din 66 de țări să intre în țară și a stabilit proceduri stricte de carantină. Șoferii de camion care livrează bunuri esențiale din și spre UE prin Turcia sunt obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile la granițele Turciei. Problema cea mai mare apare la vama de la Kapikule dintre Bulgaria și Turcia.

În scrisoare, IRU critică măsurile disproporționate luate de autoritățile turce, care au un impact negativ asupra comerțului din regiune. Măsura întrerupe și fluxul de mărfuri dintre Europa și Asia, din cauza poziționării strategice a Turciei. IRU a trimis o scrisoare similară și către noul Ministru al Transporturilor din Turcia, Adil Karaismailoğlu.

În situația actuală în care transportul de mărfuri esențiale este vital, IRU a militat ca șoferii de camion să poată să-și desfășoare în continuare activitatea, în cel mai sigur și mai eficient mod posibil. ”Transportul rutier este sistemul sanguin al economiei globale. În acest momente dificile, bunurile esențiale trebuie să poată ajunge la cei care au nevoie de ele cel mai mult. Este foarte important ca țările să ia toate măsurile pentru protecția cetățenilor lor, dar transportul de mărfuri trebuie să funcționeze în continuare pentru livrările vitale de medicamente și alimente”, a declarat Umberto de Pretto.

Sursa foto: IRU

Adaugati comentariu