Home Autobuze Înmatriculări de vehicule comerciale Uniunea Europeană: -11,1% în ianuarie 2022
AutobuzeCamioaneNoutati

Înmatriculări de vehicule comerciale Uniunea Europeană: -11,1% în ianuarie 2022

33

În ianuarie 2022, înmatriculările de vehicule comerciale noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 11,1%, până la 125.292 de unități. Această scădere a fost în principal rezultatul scăderii vânzărilor de autoutilitare noi.

Trei dintre cele patru piețe cheie din regiune au înregistrat o scădere luna trecută. Spania a înregistrat cea mai puternică scădere (-20,1%), urmată de Franța (-17,0%) și Germania (-3,1%). În Italia, însă, nivelurile vânzărilor au rămas neschimbate comparativ cu ianuarie 2021.

Vehicule comerciale ușoare noi (LCV) de până la 3,5 t

În prima lună a anului, cererea de vehicule utilitare ușoare a scăzut cu 14,2% în UE, ajungând la 99.461 de vehicule. Privind cele patru piețe majore, Italia a fost singura care a înregistrat o creștere (+1,1%). Spania și Franța au suferit pierderi de două cifre (-27,2% și respectiv -18,9%), în timp ce Germania a înregistrat o scădere modestă (-1,7%).

Înmatriculări vehicule comerciale grele noi (HCV) de 16 t și peste în Uniunea Europeană

În ianuarie, numărul vehiculelor comerciale grele înmatriculate în UE a crescut cu 8,0%, până la 20.596 de unități. Piețele din Europa Centrală au înregistrat în general rezultate puternice, Polonia înregistrând cea mai mare creștere (+57,6%). Dintre cele mai mari patru piețe din Europa de Vest, Spania a înregistrat cea mai puternică creștere (+16,6%), urmată de Italia și Franța, cu o creștere modestă (+2,9% și respectiv +1,8%). Germania, in schimb, a inregistrat rezultate negative (-2,0%) pe segmentul de vehicule grele.

Vehicule comerciale noi medii și grele (MHCV) peste 3,5 t

Luna trecută, înmatriculările de camioane au crescut cu 4,1%, totalizând 23.537 de unități vândute în întreaga Uniune Europeană. Europa Centrală a continuat să fie principalul motor al creșterii, Polonia fiind nu numai a treia cea mai mare piață de camioane din UE, ci și cel mai puternic câștig procentual (+51,7%). Privind piețele majore din Europa de Vest, doar Spania a înregistrat o creștere solidă (+13,9%) în ianuarie 2022. În schimb, Germania (-7,2%), Franța (-2,8%) și Italia (-0,4%) au înregistrat toate o scădere a cererii în prima lună a anului.

Autobuze și autocare noi medii și grele (MHBC) de peste 3,5 t înmatriculate în Uniunea Europeană

În ianuarie, vânzările de autobuze și autocare noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 6,6%, numărând 2.294 de unități. Înregistrările au scăzut pe toate piețele majore din UE, cu excepția Spaniei (+15,9%). Italia a înregistrat cea mai mare scădere procentuală (-28,5%), urmată de scăderi mai modeste în Germania (-4,1%) și Franța (-1,1%).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii...

Noutati

Sistemul RO e-Factura se extinde

Guvernul a extins prin Ordonanţă de urgenţă (OUG), în 21iunie, utilizarea sistemului...

Noutati

Cod Roşu de caniculă, restricții pentru camioane

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emis primul Cod Roşu de caniculă din...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...