În 2018, am putea circula pe 130 km noi de autostradă

Pentru acest an, planul Ministerului Transporturilor (MT) este de a recepţiona 10 loturi de autostradă, ce însumează aproximativ 130 de kilometri. La acestea se adaugă şi 3 noduri rutiere, precum cel de pe Centura Bucureşti spre Braşov, de la Moara Vlăsiei şi Gilău.
Restricții de tonaj de Rusalii

Potrivit secretarului de stat, Maria Grigore, în 2018 vor fi finalizate câteva porţiuni din autostrăzile Bucureşti – Braşov, Braşov-Tg. Mureş – Cluj – Oradea, Sebeş – Turda şi Lugoj – Deva. Între acestea este inclus şi lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, finalizat încă de anul trecut, dar cu recepţia amânată din cauza unor probleme de execuţie.

  1. Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0 – km 3,325; Nod Centura Bucureşti km 6,5 şi Nod Moara Vlăsiei km 19,5. Data estimată a recepţiei este 30 iunie. Ministerul Transporturilor spune că lucrările sunt finalizate în proporţie de 64%. Contractul a fost semnat în 18 decembrie 2015 cu asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.
  1. Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi podul de peste Someş care face legătura dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1. Data estimată a recepţiei este 27 august, însă lucrările de abia au început. Contractul a fost semnat în 27 septembrie 2017 cu societatea Tirrena Scavi. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat. Construcţia podului, început, dar neterminat de Bechtel, va face în sfârşit posibilă deschiderea traficului pe lotul de autostradă finalizat de anul trecut, Gilău – Nădăşelu, în lungime de 8,7 kilometri şi legarea acestuia de celălalt tronson al autostrăzii, Gilău – Câmpia Turzii, de 52 de kilometri.
  1. Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Secţiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 1 Ogra – Iernut (3,6 km). Se estimează că recepţia va putea fi realizată în trimestrul II al anului. Stadiul fizic al lucrărilor, 41%. Contractul a fost semnat în 4 mai 2016 cu asocierea Geiger Transilvania – Wilhelm Geiger. Finanţarea este asigurată din fondurile europene din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
  1. Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Sectiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 2 Iernut – Chetani (18 km). Data estimată a recepţiei este iulie 2018. Statisticile MT arată că execuţia ste finalizată în proporţie de 58%. Contractul a fost semnat în februarie 24 februarie 2015 cu un joint-venture dintre Strabag şi Straco Group. Finanţarea este asigurată din fondurile europene din cadrul POIM 2014-2020.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE FLOTEAUTO.RO

Adaugati comentariu