Home Transportatori Feroviar Grevă masivă la căile ferate din Germania
FeroviarTransportatori

Grevă masivă la căile ferate din Germania

31

AFP scrie despre o grevă declanșată de conductorii de trenuri de la Deutsche Bahn, operatorul public feroviar german. Mișcarea sindicală a perturbat puternic întregul trafic în Germania. Și este de așteptat ca lucrurile să rămână, pentru moment, în aceleași coordonate.

Această grevă a început marţi, în transportul de mărfuri, şi s-a extins la întreaga reţea naţională, miercuri. Mișcarea sindicală va dura până vineri la ora locală 2.00. La ea participă masiv conductori din cadrul Sindicatului GDL, care au adoptat prin vot, în proporţie de 95%, un apel la mobilizare.

Potrivit AFP, s-a intrat în grevă după eșecul unor negocieri salariale cu privire la viitoarea convenție colectivă. Conducerea  Deutsche Bahn și sindicatul nu au căzut de acord cu privire la unele creșteri salariale. Conductorii denunță totodată o scădere cu 50 de euro pe lună a pensiilor complementare.

Grevă cu implicații serioase

La Berlin, circulația metrourilor și a tramvaielor era, de asemenea, amplu perturbată de grevă. Iar mișcarea este taxată de către cetățenii germani. Mai cu seamă că ea vine exact în perioada concediilor. Și, mai mult, după luni de restricții din cauza epidemiei Covid-19.

Această greva perturbă, de asemenea, trenurile de marfă. Activitatea este derulată de subsidiara Deutsche Bahn Cargo. Iar ea reprezintă o componentă importantă pentru business-ul companiei. Dar și pentru întreaga economie germană. În plus, criza intervine într-un moment în care se consemnau oricum probleme. Vorbim despre cele care afectează livrările, cauzate de criza sanitară. Și care au avut un impact negativ puternic,  timp de mai multe săptămâni, asupra industrei germane.

Institutul economic IW estimează că această grevă ar putea cauza economiei germane pierderi de ”până la 100 de milioane de euro pe zi”. Evident, o sumă importantă. Care se adaugă costurilor induse de pandemie. Dar și a celor care au avut la origine problemele induse de vreme. Soldate cu zone serios afectate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...