Plăți de circa 1,49 miliarde de lei în infrastructură

Compania de Drumuri a efectuat în primele șapte luni plăți de circa 1,49 miliarde de lei. Sumele au fost cheltuite pentru marile proiecte de infrastructură rutieră. Cele mai mari plăți au fost pentru lucrări la Drumul Expres Craiova – Pitești (UMB). Urmează Podul Brăila (Astaldi) și A0 București Sud (Alarko).

Constructorii de autostrăzi au emis de la începutul anului și până pe 6 august facturi de circa 2,36 miliarde de lei. Datele sunt prezente în Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP).

Potrivit economica.net, pentru lucrările pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DX12) s-au emis facturi de peste 507 milioane de lei. Din care Compania de Drumuri a achitat circa 451 milioane de lei. Pentru proiectul “Autostrăzii Ford”, Guvernul alocase anul acesta peste 763 de milioane de lei. Și este foarte posibil să fie necesară suplimentarea fondurilor pentru DX12.

În topul celor mai mari plăți urmează Podul de la Brăila. Constructorul a încasat circa 355 milioane de lei și a emis facturi de 488 milioane de lei. Bugetul propus în 2021 era de aproape 420 milioane de lei. În acest caz, este clar că trebuie suplimentată suma alocată.

Pe poziția a treia se situează  loturile 1 și 2 din Autostrada de Centură București Sud. În contul lucrărilor pe aceste loturi din A0 Sud au fost emise facturi de aproape 290 milioane de lei, din care Compania de Drumuri a achitat 227 milioane de lei.

Adaugati comentariu