Home Camioane Germania, un nou pas către vehiculele FCEV
CamioaneTehnologie

Germania, un nou pas către vehiculele FCEV

32

Germania face un pas major pentru adopția vehiculelor electrice cu pile de combustie, FCEV. GP JOULE va comanda 100 de astfel de unități, marca Nikola Tre FCEV. Acestea vor fi printre primele realizate de unitatea de producție mixtă Nikola-Iveco Europe.

Germania este lider la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de înmatriculări de vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV). Programul KsNI, prin care statul german sprijină achiziția de vehicule alimentate cu combustibili alternativi, a făcut ca această țară să fie deja în topul țărilor ca număr de înmatriculări al acestor tipuri de vehicule, cu 34 de înmatriculări, în 2022.

Germania este urmată în clasament de Polonia, cu 22 de vehicule înmatriculate. Și, la mare distanță, de Țările de Jos, cu 4 înmatriculări, Suedia și Marea Britanie (2), Spania, Franța și Norvegia (1). România nu figurează în statistica realizată de Fuel Cells and Hydrogen Observatory, al Uniunii Europene.

Comandă de 100 de vehicule FCEV

În acest context, Germania face un nou pas către poziționarea ca lider în adopția energiei regenerabile ca sursă de alimentare a vehiculelor comerciale. Nikola Corporation și IVECO au transmis, în 25 ianuarie, o scrisoare de intenție care anunță o comandă de 100 de noi vehicule electrice cu pile de combustie cu hidrogen Nikola Tre clasa 8 (FCEV) către GP JOULE, un furnizor de sisteme pentru soluții energetice integrate, din Reussenkoege, Germania. Vehiculele Nikola Tre FCEV din varianta europeană 6×2 vor fi fabricate în unitatea de producție mixtă Nikola – Iveco Group din Ulm, Germania.

Primele 30 de vehicule Nikola Tre FCEV dintre cele 100 curpinse în comandă sunt așteptate să fie livrate către GP JOULE în 2024. Celelalte 70 de vehicule urmează a fi livrate în 2025. Comanda face obiectul cererii GP JOULE pentru finanțare KsNI, programul Germaniei de sprijinire a achiziției de vehicule comerciale prietenoase cu mediul.

În plus, începând cu 2026, GP JOULE și Iveco Group au convenit să comercializeze FCEV-uri suplimentare pentru clienții din Europa. GP JOULE va asigura infrastructura de încărcare prin rețeaua sa de stații de alimentare cu hydrogen 100% verde

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...