Home Transportatori Feroviar Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată
FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

91

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi dimineaţa. Informația a fost făcută publică de preşedintele Sindicatului mecanicilor de locomotivă (GDL), Claus Weselsky. Acesta a adăugând că eşecul negocierilor salariale cu conducerea operatorului feroviar Deutsche Bahn (DB) nu a lăsat sindicatului altă opţiune.

„În primul rând, negocierile au eşuat. În al doilea rând, noi greve vor urma pe cale de consecinţă”, a declarat Weselsky. Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte transportul feroviar de pasageri, greva ar urma să înceapă joi dimineaţa la ora locală 2:00 am (1:00 GMT) şi va dura 35 de ore. În ceea ce priveşte transportul feroviar de marfă, oprirea lucrului va începe încă de miercuri seara, de la ora 18:00 pm.

Aceasta va fi a cincea grevă organizată de GDL în încercarea de a obţine salarii mai mari, care să compenseze efectele inflaţiei. O altă solicitare este reducerea programului săptămânal de lucru. Sindicaliștii vor să se lucreze 35 de ore, fără o diminuare a salariilor.

„Greva va dura 35 de ore, astfel încât toată lumea din ţară să înţeleagă despre ce vorbim. Săptămâna de lucru de 35 de ore”, a subliniat Weselsky.

Precedenta grevă la scară naţională a mecanicilor de locomotivă din Germania a avut loc la finele lunii ianuarie. Aceasta urma să fie cea mai lungă din istoria companiei Deutsche Bahn. Însă protestul a trebuit să se încheie prematur după ce încetinirea economiei germane a presat sindicatul GDL să revină la masa negocierilor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarNoutatiTransportatori

Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România

Naveta cu trenul va fi încurajată spre orașe precum București, Cluj Napoca,...

FeroviarNoutatiTransportatori

Mai puțini călători pe calea ferată

Numărul pasagerilor care au călătorit cu trenul, în primul trimestru din 2024,...

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...