Gerard de Rooy a câștigat Africa Eco Race cu anvelope Goodyear

Gerard de Rooy, liderul echipei Petronas de Rooy Iveco din Olanda, și al său Iveco echipat cu anvelope Goodyear, s-a clasat primul la clasa de camioane T4 în cursa Africa Eco Race din acest an.
Africa Eco Race

Pentru echiparea vehicului Iveco 4×4, Petronas Team De Rooy a ales dimensiunea standard 375/90R22.5 a profilului Goodyear ORD, echipare cu care s-a prezentat și anul trecut în Raliul Dakar, unde s-a bucurat de un loc pe podium. Goodyear și Team de Rooy s-au bucurat de un parteneriat de lungă durată și de succes, lucrând împreună pentru a asigura cele mai bune combinații și setări pentru anvelope.

Gerard, ca și tatăl său Jan, este o legendă a curselor de camioane. Ei au debutat în forță în „Dakar”, o competiție care are loc în prezent în America de Sud. S-au împlinit deja 11 ani de când Gerard a fost în Mauritania și Senegal, iar această experiență a condus la rezultatul obținut în cursa „Africa Eco Race” din acest an, cel de-al 10-lea eveniment care este susținut în calitate de „Old School Dakar”.

„Am avut un raliu cu adevărat bun, iar peisajul era la fel de frumos ca și ultima oară când am fost aici. M-am bucurat atât de uimitoarele etape speciale, cât și de duritatea lor, iar anvelopele nu m-au lăsat niciodată baltă. Mă uit înapoi la această cursă cu mare satisfacție”, a spus Gerard de Rooy la finalul raliului.

Africa Eco Race încearcă să minimizeze impactul unei astfel de curse asupra mediului înconjurător. Din acest considerent, participanții sunt încurajați să folosească echipamente care reduc emisiile de noxe și să se bazeze pe asistența și materialele locale în timpul evenimentului.

Peste 100 de echipaje au participat la această cursă care a pornit de la Monaco în data de 31 decembrie 2017, trecând de la Sète, în Franța, până la Nador, în Maroc, unde cursa în sine a început pe 2 ianuarie. Mașinile, quad-urile, motocicletele și camioanele au sosit la Dakhla în data de 6 ianuarie după ce au traversat munți și deșerturi. De aici traseul s-a îndreptat spre interior, incluzând două etape în care s-au întâlnit câteva dintre cele mai dificile încercări, pentru a ajunge la linia de finish de la Dakar, din Senegal, pe 14 ianuarie, acoperind astfel un total de 6.000 de kilometri.

Adaugati comentariu