GEFCO primește ratingul CDP B pentru acțiuni împotriva schimbărilor climatice
Home Logistică GEFCO consolidează proiectul Fabrica de Inovație
LogisticăTehnologie

GEFCO consolidează proiectul Fabrica de Inovație

43

Grupul GEFCO își consolidează planurile ambițioase de dezvoltare a proiectului Fabrica de Inovație. Lansat în 2018, acest incubator intern oferă angajaților la nivel global oportunitatea să propună și să dezvolte idei inovative care să ajute la creșterea GEFCO.GEFCO a recrutat-o pe Valérie Floridia pentru a construi echipa de inovație. Aceasta are o experiență profesională de 15 ani la companii industriale precum Renault și EDF, în Franța, Germania și Statele Unite.

Valérie Floridia Director la Fabrica de Inovație GEFCO”Sunt încântată să lucrez alături de echipele GEFCO la dezvoltarea ecosistemului nostru de inovație și la inventarea viitorului lanţului de aprovizionare”, a declarat Valérie.

Din funcția de Director la Fabrica de Inovație GEFCO, Valérie va încuraja ideile noi și va contribui la transformarea lor în proiecte complet funcționale care să întărească expertiza grupului.

Creată în 2018 pentru a stimula creativitatea internă, Fabrica de Inovație GEFCO este deschisă tot anul, oferind candidaților posibilitatea să își înscrie oricând proiectele. Acestea sunt analizate de o comisie internă de experți, iar conceptele cele mai promițătoare sunt selectate pentru etapa următoare: o invitație la Paris, unde echipele își pot prezenta ideile inovative la Explorathon – un eveniment de două zile menit să provoace și să accelereze acele proiecte care au potențialul să susțină şi să influenţeze strategia de creştere a companiei.

Două ediții ale evenimentului Explorathon au fost organizate deja în ultimele luni, iar nouă echipe au explorat soluții inovative de printare 3D, Realitate Augmentată și Inteligență Artificială.

”Am fost impresionată de maturitatea candidaților și de proiectele prezentate la al doilea Eplorathon, organizat la câteva săptămâni după ce am ajuns la GEFCO. Sunt convinsă că avem talentele și expertiza necesare pentru a deveni un lider al lanțului de aprovizionare din viitor”, a adăugat Valérie.

Ediţia din 2018 a fost o oportunitate extraordinară pentru patru angajaţi ai GEFCO România, care au prezentat două idei de proiecte în etapa finală de la Paris. Anul acesta, una dintre cele două echipe lucrează la implementarea unui proiect tehnologic inovativ de depozitare.

Totodată, GEFCO urmărește o serie de alte inițiative în inovație pentru a își consolida unitățile existente și a explora piețe noi. Grupul își dezvoltă cu precădere parteneriatul cu acceleratorul de start-up-uri Techstars, pentru a lucra cu diverse start-up-uri specializate în zonele cheie de business care pot duce la următorul nivel eficiența operațională și experiența clientului. Prioritățile includ optimizarea transportului și a rutelor, soluții de întreținere predictivă cuplate cu posibilitatea de urmărire a pachetului, servicii de new data și automatizarea procesului prin robotică. GEFCO plănuiește să își îmbunătățească funcțiile de suport prin soluții inovatoare care includ procesarea financiară automată, dezvoltarea comunicării client/furnizor, management de contract smart și roboți de chat inteligenți.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...