Frigonet Logistics intră pe piața de transport național cu temperatură dublu controlată
Home Logistică Frigonet Logistics intră pe piața de transport național cu temperatură dublu controlată
LogisticăTransportatori

Frigonet Logistics intră pe piața de transport național cu temperatură dublu controlată

55

Compania Frigonet Logistics, înființată în 2020, a intrat în acest an pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată.

La începutul lui 2021, compania și-a dublat flota auto, de la 15 la 30 de autospeciale frigorifice, în timp ce numărul de clienți a ajuns la circa 100. Frigonet Logistics este unul dintre puținii jucători care oferă servicii de transport cu temperatură controlată, atât pentru alimente congelate, cât și refrigerate, în toate zonele țării.

În prezent, flota diviziei parcurge circa 300.000 kilometri lunar, iar planurile de dezvoltare includ creșterea numărului de clienți. Ca obiectiv în 2021, reprezentanții companiei și-au propus atingerea unei cifre de afaceri de 1 milion euro.

”Bistromar la Timonă”, companie deținută de către familia Dărmănescu, este constituită din trei divizii de business: Frigonet Logistics, Alfredo Seafood (divizia de procesare și distribuție a peștelui și fructelor de mare) și BistroMar (restaurant – pescărie pe bază de pește și fructe de mare).

Frigonet Logistics intră pe piața de transport național cu temperatură dublu controlată”Noi avem o experiență de peste 10 de ani în distribuția peștelui proaspăt. De asemenea, avem în portofoliu și produse congelate și refrigerate. Inițial, am înființat Frigonet Logistics strict pentru transportul produselor marca Alfredo Seafood, iar apoi am realizat că pe piața locală de transport și distribuție la temperatură controlată există un gol, o nevoie foarte mare de servicii, care este neacoperită. Ne dorim să avem clienți din două mari categorii, care în prezent sunt insuficient deservite. Este vorba despre companiile care au nevoie de servicii de logistică la temperaturi controlate și de persoanele fizice, care vor să cumpere alimente online și să le fie livrate în condițiile păstrării lanțului frigorific”, explică Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al ”Bistromar la Timonă”.

Principalul avantaj al dublei temperaturi constă în faptul că astfel pot fi transportate în același camion atât produsele alimentare congelate, la temperaturi de -18 grade, cât și cele refrigerate, la temperaturi de 2-4 grade. ”Investițiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu circa 15-20% decât în condiții de mono temperatură. Acesta este principalul motiv pentru care suntem printre foarte puținele companii care au o asemenea activitate”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

Frigonet Logistics asigură transportul pe rute interne și depozitare în hub-urile din București, Cluj-Napoca, Bacău și Constanța. Frigonet Logistics asigură livrarea către toate supermarketurile din rețeaua IKA, în retailul tradițional, precum și către unități HoReCa , inclusiv benzinării, dar și către persoane fizice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...