Home Camioane Forumul Scania pentru Transport Sustenabil 2018
CamioaneTehnologie

Forumul Scania pentru Transport Sustenabil 2018

36

Scania a găzduit în urmă cu câteva zile, la Stockholm, Forumul pentru Transport Sustenabil 2018. Evenimentul aduce laolaltă unii dintre cei mai influenţi lideri de opinie şi persoane cu putere de decizie: printre cei mai de seamă vorbitori s-au numărat fostul vicepreşedinte al SUA, Al Gore, sau fostul secretar al Convenţiei Cadru ONU pentru Schimbarea Climatică, Christiana Figueres.Profesorul Johan Rockström, unul dintre cercetătorii de top ai lumii în chestiunile privind sustenabilitatea, a condus forumul. Acesta, alături de vorbitori şi membrii ai guvernelor, organizaţiilor internaţionale, industriei, societăţii civile şi academice, au stimulat discuţii pentru a defini o direcţie clară a transportului sustenabil.

Sectorul de transport este responsabil pentru o cotă semnificativă din emisiile de gaze de seră la nivel global. Odată cu urbanizarea şi dezvoltarea socială şi economică, nevoia de a transporta oamenii şi mărfurile a crescut. Este evident că progresul din domeniul industriei de transporturi va contribui la atingerea multora dintre obiectivele dezvoltării sustenabile.

”Noi, la Scania, am ales. Am luat decizia de a fi un lider activ în trecerea către sustenabilitate în sectorul nostru. Totuşi, doar prin colaborare continuă, putem atinge schimbarea cu adevărat. Iată de ce invităm liderii şi persoanele cu putere de decizie la Forumul de Transport Sustenabil; pentru a fi împreună şi a discuta modalitatea prin care putem unifica, simplifica şi, mai important, grăbi ritmul schimbării”, spune Henrik Henriksson, Preşedinte Director General al Scania.

La forum, s-a discutat despre ceea ce trebuie făcut pentru a avea un transport comercial fără combustibili fosili până cel târziu în anul 2050, aceasta fiind viteza necesară a schimbării. Oportunităţile pentru schimbare care sunt deja disponibile aici şi acum au fost de asemenea un subiect al discuţiilor.

”Ne angajăm şi suntem convinşi că putem realiza un sistem de transport fără combustibili fosili la nivel global până în anul 2050, pentru a îndeplini obiectivul aprobat la Paris. Pentru a face ca această trecere să aibă loc, trebuie să ne străduim în permanenţă, atât noi, cât şi clienţii noştri, clienţii clienţilor noştri, decidenţii politici şi lumea academică. Scania doreşte să fie parte a soluţiei şi poate contribui în mod substanţial la atingerea acestui obiectiv”, spune Henriksson.

În 2016, Scania a găzduit primul Forum pentru Transport Sustenabil pentru a sublinia angajamentul acesteia privind trecerea către sistemul de transport fără combustibili fosili.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...