Home Noutati Șeful MT, la Forumul Internațional pentru Transporturi
Noutati

Șeful MT, la Forumul Internațional pentru Transporturi

33

Ministrul român al Transporturilor, Lucian Șova, a participat în zilele 23 și 24 mai, la Leipzig (Germania), la summit-ul miniștrilor Transporturilor, organizat sub președinția Republicii Letonia a Forumului Internațional pentru Transporturi (ITF). Miniștri din peste 59 de țări au discutat teme de importanță strategică mondială referitoare la toate modurile de transport.Într-o dezbatere privind provocările cu care se confruntă transportul rutier internațional, Lucian Șova a susținut că este nevoie de stabilirea unor reguli clare, aplicabile tuturor operatorilor de transport rutier, care să vizeze concurența loială în piață și exploatarea corectă a resursei umane. Totodată, oficialul a declarat că este nevoie de îmbunătățirea cooperării între state în domeniul controlului și de o abordare unitară privind aplicarea regulilor în piața transporturilor rutiere internaționale.

În cadrul summitului, ministrul român al Transporturilor a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său german, Andreas Scheuer. Cei doi oficiali au discutat despre Pachetul de mobilitate privind transportul rutier.

Ministrul Lucian Șova s-a întâlnit și cu Reprezentantul Special al ONU pentru Siguranța Rutieră, Jean Todt, cu care a vorbit despre măsurile necesare pentru sporirea siguranței în trafic.

De asemenea, Lucian Șova a prezentat în cadrul unei mese rotunde ministeriale despre finanțarea infrastructurii strategice de transport, principalele provocări ale implementării eficiente a proiectelor de infrastructură în România, cu accent pe problemele sectoarelor de construcție, ale calității și sustenabilității.

Începând din anul 2008, ITF reunește în fiecare an, la Leipzig, miniștrii Transporturilor din peste 59 de țări. Scopul summitului este să atragă atenția la cel mai înalt nivel asupra rolului esențial al transportului în economie și în societate, precum și să faciliteze integrarea transporturilor și a logisticii în procesele decizionale de strategie politică.

Forumul Internaţional pentru Transporturi (ITF), singura organizaţie internaţională creată sub egida OCDE din domeniul transporturilor, a fost înfiinţat prin extinderea organizaţiei interguvernamentale Conferinţa Europeană a Miniştrilor de Transport (CEMT) la nivel internaţional, în anul 2006.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...