Ford Trucks dezvoltă un camion autonom de nivelul 4
Home Camioane Ford Trucks dezvoltă un camion autonom de nivelul 4
CamioaneTehnologie

Ford Trucks dezvoltă un camion autonom de nivelul 4

46

Ford Otosan și AVL își continuă cooperarea cu un nou proiect, în care vor să dezvolte un camion autonom de nivelul 4. Cele două companii, care au mai colaboat cu succes și pentru a demonstra viabilitatea plutoanelor de camioane, se concentrează acum pe tehnologia Level 4 Highway Pilot.Grație acestei tehnologii, care va fi dezvoltată pentru utilizarea pe autostradă, camioanele vor putea circula autonom între două centre logistice. Scopul proiectului este de a permite condusul autonom cât mai mult posibil, cu beneficii pentru siguranță și eficiență.

Algoritmii dezvoltați vor permite un condus sigur în diverse condiții meteo, de trafic și de infrastructură. Ei vor fi testați atât în mediul virtual, cât și pe camioane, în operațiuni reale.

În primă fază, cele două companii se vor concentra pe scenariile de trafic foarte uzuale. Treptat, complexitatea scenariilor va crește. AVL și Ford Otosan vor utiliza pentru dezvoltarea acestui camion autonom de nivelul 4 cele mai noi tehnologii lidar, radar și camere cu senzori.

Camioane special echipate Ford Trucks F-MAX au început deja să colecteze date pe drumurile din Germania și Turcia. Datele colectate în timpul operațiunilor reale vor fi folosite pentru a antrena și testa algoritmii de detectare și de luare a deciziilor bazați pe inteligență artificială (IA).

Algoritmii necesari pentru realizarea funcției Level 4 Highway Pilot vor fi dezvoltați în comun de Ford Otosan și AVL, utilizând o abordare inginerească avansată. Vor fi aplicate metodologii inovatoare și sistematice de validare, pentru a garanta cea mai înaltă maturitate și siguranță a funcției de condus autonom.

Echipele de ingineri ale AVL din Regensburg și Istanbul vor contribui cu expertiza și experiența în dezvoltarea software. De cealaltă parte, Ford Trucks vine cu expertiza în dezvoltarea de sisteme de condus autonom și sisteme de asistență pentru camioane grele.

Ford Otosan și AVL își propun să introducă tehnologia de condus autonom între centrele logistice în prima jumătate a anului 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...