Home Camioane Ford Trucks Best Driver Challange, a II-a Ediție
CamioaneTransportatori

Ford Trucks Best Driver Challange, a II-a Ediție

25

Cefin Trucks a încheiat cea de a II-a Ediție a Ford Trucks Best Driver Challange – competiție organizată pentru a pune în valoare aptitudinile șoferilor Ford Trucks, precum și performanțele vehiculelelor comerciale grele Ford. Ediția s-a derulat în perioada 17 septembrie – 17 octombrie 2018 și a inclus două categorii de participare: Transport și Construcții.În cadrul competiției s-au înscris 79 de concurenți, soferi de vehicule comerciale Ford Trucks, criteriul de departajare a fost punctajul obținut prin sistemul ViaSat, punctaj care ia în considerare stilul de condus și consumul mediu de combustibil / kilometru obținut în perioada concursului.

Monitorizarea rezultatelor obținute în concurs s-a făcut prin intermediul Via Track – soluția profesională de monitorizare și management a flotelor auto prin GPS, sistem oferit de ViaSat, unul dintre partenerii strategici Cefin Trucks.

”Costurile asociate parcului auto sunt o componentă importantă într-o companie cu specific de transport de marfă, costurile cu combustibilul și întreținerea mașinii deținând o mare pondere în cheltuielile companiei. Printre soluțiile de optimizare ale acestor costuri se numără și adaptarea stilul de condus al șoferilor la condițiile de drum, la tipul de încărcătura transportată și la genul de activitate pe care o întreprinde”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

”Una dintre modalitățile de îmbunatățire a stilului de condus este motivarea șoferilor prin premierea celor mai bune rezultate, obiectiv pe care ni l-am propus și noi în cadrul competiției Ford Trucks Best Driver. Edițiile derulate până în prezent au demonstrat că acest proiect participă la optimizarea stilului de condus, motivarea angajaților, reducerea costurilor și în final contribuie la eficientizarea activității firmelor de transport”, a mai adăugat Stefano Albarosa.

”Aplicația ViaTrack, sistem de monitorizare folosit în cadrul competiției Ford Trucks Best Driver, permite monitorizarea și aprecierea stilului de condus, ținând cont de multiple criterii, și oferă rapoarte complexe cu privire la consumul de carburant. Pornind de la aceste informații, firmele de transport pot instrui șoferii în vederea optimizării stilul de condus, indicându-le exact ce parametri pot fi îmbunătățiți și pot monitoriza cu un înalt grad de acuratețe activitatea fiecărui vehicul din flota”, a spus și Cati Mocanu, Director General Viasat Systems.

Toate informațiile cu privire la utilizarea vehiculelor, costurile asociate și soluțiile de optimizare a stilului de condus pot fi accesate prin sistemul de Managament de Flote ViaTrack pe care Ford Truck îl pune gratuit la dispoziția clienților săi timp 2 ani.

Competiția Ford Trucks Best Driver se derulează în condițiile de utilizare de zi cu zi ale vehiculelor: concursul nu implică nici o modificare a programului obișnuit de lucru al șoferilor, ci doar eficientizarea stilului de condus. În aceste condiții, pe parcursul celei de a doua ediții, reducerile de consum mediu de combustibil observate au fost de până la 10% față de luna anterioară.

Printre primii clasați ai celei de a doua Ediții Ford Trucks Best Driver s-au înregistrat consumuri medii, pentru întreaga perioadă de competiție, de 26,62 litri / 100 km pentru Categoria Transport și 33,58 litri / 100 km pentru categoria Construcții.

Premiile puse în concurs au fost vouchere cadou în valoare de 500 de euro pentru primii 5 clasați la categoria Transport și primii 5 clasați la categoria Construcții.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...