Home Logistică FM Logistic a testat la Petrești un robot pentru co-packing
Logistică

FM Logistic a testat la Petrești un robot pentru co-packing

53

FM Logistic a testat în cadrul platformei FM din Petreşti robotul Sawyer, o soluţie inovatoare pentru co-packing, eficientă, economică şi care permite un raport calitate-preț foarte bun.
În anul 2011, odată cu inaugurarea celei de-a doua platforme FM Logistic în România, în Petrești (Dâmbovița), a început și activitatea de co-packing. Aceasta a luat avânt în 2013, cu demararea serviciilor logistice pentru Reckitt Benckiser (lider de piață în categoria produselor pentru sănătate, igienă și locuință) și a continuat să se dezvolte pe măsura extinderii portofoliului de clienți, deservind companii din diferite sectoare de activitate, recunoscute internațional, precum Jacobs Douwe Egberts, PepsiCo sau A&D Pharma.

Pe o piață extrem de competitivă, FM Logistic a dezvoltat o cultură a inovației şi a îmbunătăţirii continue la nivelul întregii companii. În acest context, în cadrul platformei FM din Petrești s-au organizat teste cu robotul Sawyer (distribuit în exclusivitate în România prin Smart ID Dynamics), o soluție inovatoare pentru co-packing, eficientă, economică şi care permite un raport calitate-preț foarte bun.

Robotul Sawyer reprezintă o alternativă atractivă pentru soluțiile de ambalare, având o serie de avantaje precum:
– automatizarea operațiunilor și proceselor de copacking, înlocuind forța de muncă în cazul sarcinilor dificile sau produselor grele
– un număr mai mare de ore de lucru (poate funcționa neîntrerupt chiar şi 16 ore/zi)
– poate fi utilizată în cadrul unei game diversificate de produse, de la cele alimentare şi cosmetice, până la
produse farmaceutice sau mărfuri generale
– o creștere a productivității, putând suplini productivitatea unui om și jumătate, chiar doi, în funcție de procese, menținând în același timp costurile sub control.

”Mai mult decât atât, această inovație are impact pozitiv asupra clienților existenți și potențiali, fiind în același
timp o soluție economică și rapidă și făcând posibilă realizarea și prezența pe piață a pachetelor promoționale mai rapid decât oricând. De asemenea, bazându-ne pe excelență operațională și pe un parteneriat de tip win-win în relația cu clienții, oferim servicii de calitate la un preț competitiv, gândind permanent soluții pentru optimizarea costurilor, să fim cu un pas înaintea competitorilor. Suntem nr.1 pe piață în furnizarea serviciilor de copacking și ne gândim ca pe viitor să oferim soluții integrate de copacking prin automatizare, soluții de printing in-house al etichetelor, flexibilitate și cost-saving”, a declarat Laurențiu Tudorache, Site Manager FM Petrești.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...