FlixMobility primul autocar electric pentru distante lungi
Home Tehnologie FlixMobility își reduce și mai mult emisiile
TehnologieTransportatori

FlixMobility își reduce și mai mult emisiile

8

FlixMobility își întărește profilul de companie verde: acum un an a adăugat primele autocare electrice în rețeaua FlixBus, iar acum și trenurile FlixTrain vor circula cu energie verde.Anul trecut, compania a lansat, în premieră mondială, primele autocare electrice care circulă pe distanțe lungi, în Germania și Franța. Acum, FlixMobility anunță lansarea a patru trenuri operate integral cu energie verde furnizată de Greepeace Energy. Acest anunț vine în contextul în care companiile feroviare competitoare încă folosesc electricitate generată de cărbune. Două noi trenuri vor completa rețeaua FlixTrain din vară și vor opera de asemenea cu energie verde. Electricitatea verde pe care o furnizează Greenpeace Energy provine exclusiv din ferme eoliene și centrale hidroelectrice.

”Suntem primul și singurul operator feroviar din Germania care operează trenurile doar cu energie verde. Și nu ne oprim aici: intenționăm să devenim o companie și mai verde în fiecare an. Pe viitor, vrem să ne asigurăm că trenurile noastre vor continua să fie la fel de prietenoase cu mediul precum cele pe care le operăm în prezent. Pe măsură ce ne extindem rețeaua feroviară, ne vom asigura că energia pe care o folosim este la fel de verde precum imaginea noastră”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO FlixMobility.

Obiectivul final este acela de a convinge și mai mulți călători să aleagă opțiuni de mobilitate sustenabile în locul celor care poluează. ”Din totalul emisiilor de dioxid de carbon la nivel global, transportul este responsabil de un procent semnificativ de 25%. Avioanele și mașinile personale sunt principalii responsabili. Persoanele care călătoresc cu FlixMobility nu beneficiază doar de o rețea extinsă, confort și prețuri accesibile, ci ajută și la construirea unui viitor verde al mobilității alături de noi”.

Un an de la introducerea autocarelor electrice în rețeaua FlixBus

În aprilie 2018, compania a lansat primul autocar electric din lume care poate circula pe distanțe lungi, între Paris și Amiens. Câteva luni mai târziu, a urmat primul autocar electric din Germania pe ruta Frankfurt-Mannheim, urmat la scurt timp de un altul care a conectat aerportul din Frankfurt cu cu cel din Heidelbrg. De-a lungul celor 12 luni în Franța și 6 luni în Germania, FlixBus a demonstrat că autocarele sunt pregătite pentru a opera fără emisii de carbon, cel puțin pe distanțe mai scurte. În Germania, energia verde pentru autocarele electrice este furnizată de Greenpeace Energy.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...