Daimler Trucks fabrică de cabine Rusia
Home Camioane Fabrică de cabine Daimler Trucks în Rusia
Camioane

Fabrică de cabine Daimler Trucks în Rusia

36

DK RUS, compania joint venture dintre Daimler Trucks și partenerul KAMAZ, a deschis în Naberezhnye Chelny o nouă fabrică de cabine, destinate pieței ruse.

Noua fabrică de cabine va avea 59.600 mp și va fi integrată în rețeaua globală de producție a Mercedes-Benz Trucks, cooperând îndeaproape cu uzina principală din Wörth. Un beneficiu major al noii facilități de producție este localizarea cabinelor pentru camioanele Mercedes-Benz și KAMAZ, peste 150 de componente fiind produse deja de furnizori din Rusia. Aici vor fi produse și cabinele pentru noile modele Actros și Arocs pentru piața rusă.

Rezultat al unei investiții de 200 de milioane de euro, noua fabrică de cabine de ultimă generație va aduce până la 700 de noi locuri de muncă. Astfel, DK RUS va depăși 1.000 de angajați. În ultimii 10 ani, DK RUS a asamblat și vândut peste 30.000 de camioane Mercedes-Benz și FUSO pentru piața rusă.

”Credem în piața rusă și în potențialul ei de creștere. Noua fabrică de cabine este un element cheie în strategia noastră de a ne apropia clienții și de a ne întări prezența pe piață la nivel global. Fabrica este una dintre cele mai moderne din Rusia”, a declarat Stefan Buchner, șeful Mercedes-Benz Trucks.

Actros pentru Rusia, Kamaz K5Noua facilitate de producție are o capacitate totală de până la 55.000 de unități pe an. Aici se por produce mai multe modele de cabine pentru camioanele Actros și Arocs pentru piața rusă, precum și cabine pentru camioanele grele KAMAZ.

Cu peste 120 de roboți și o tehnologie avansată de măsurare prin camere video, aceasta este una dintre cele mai automatizate fabrici din sectorul automotive din Rusia. Instalarea echipamentelor a fost o sarcină uriașă, fiind necesare peste 500 de camioane pentru transportul acestora în Rusia. O altă noutate introdusă în această fabrică este tehnologia de printare 3D pentru piese din plastic.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...