Cargus, investiție pentru reducerea timpului de livrare

Compania de curierat Cargus a anunţat că a demarat un proces de echipare a curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant (PDA). Demersul vizează scurtare timpului de livrare a coletelor. Investiţia totală este de 2,25 milioane de euro.

În contextul unui volum ridicat de livrări, Cargus continuă să își adapteze fluxul operațional. Inclusiv prin soluții tehnice de stocare a informației, modernizarea depozitelor sau optimizarea procesului de sortare a coletelor. Toate aceste planuri fac parte din strategia fondului de investiţii Mid Europa Partners, care a preluat Cargus la începutul anului 2019.

„Clienții Cargus își doresc rapiditate, cu atât mai mult în noul context. De la timpul de livrare a comenzilor la interacțiunea cu noi. La rândul lor, și curierii își doresc rapiditate, pe măsură ce volumul de livrări continuă să crească. Anul trecut, de exemplu, volumul a crescut cu 20%. Iar ritmul se menține și anul acesta. Echiparea curierilor cu dispozitive Personal Digital Assistant răspunde acestor nevoi. Simplificând procese spre beneficiul curierilor, dar și al clienților. În perioada următoare, vom lucra la noi proiecte de eficientizare a operațiunilor. Devenim mai supli, mai bine organizați, mai agili”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Întreaga echipă de curieri Cargus echipată cu dispozitive PDA

În prezent, peste 50% dintre curierii Cargus sunt echipați cu noile dispozitive Personal Digital Assistant (PDA), urmând ca până la finalul lunii mai, toate echipa de până la 2.500 de curieri să beneficieze de acestea.

Curierii Cargus vor folosi dispozitivele în toate etapele tehnice de livrare. Procesul de livrare va fi simplificat semnificativ, curierii efectuând toate operațiunile într-un punct unic. De la apelul și SMS-ul către client la vizualizarea hărții, cartografierea rutelor sau semnătura digitală.

Această simplificare se va reflecta în productivitatea curierilor, care va crește cu 10% pe fiecare rută. Dar și în timpul petrecut de curieri pentru livrări, aceștia urmând să economisească aproximativ o oră pe zi, conform estimărilor companiei.

Dispozitivul integrează toate capabilitățile Android 10 și este ușor de utilizat. Oferă posibilitatea de apelare rapidă, dar și opțiuni specifice de expediere și opțiuni suplimentare de utilizare a dispozitivului. Dar se vor adăuga funcționalități noi în viitor. Toate distanțele, dar și cele mai dorite funcții de echipa Cargus au fost introduse printr-o singură atingere, începând cu aplicațiile Google Maps și Waze, curierii vizând, în primul rând, optimizarea rutelor.

Adaugati comentariu