DHL Express România cumpără 118 unități Sprinter

Compania de logistică DHL Express România își reînnoiește flota de autovehicule comerciale prin achiziția a 118 unități Mercedes-Benz Sprinter.
Mercedes-Benz Sprinter - DHL Express România

Acestea modele de ultimă generație sunt personalizate pentru industria de curierat și reprezintă o premieră pe piața locală, dar și la nivel DHL Global. Noile mașini vor fi utilizate pentru servicii de curierat pe întreg teritoriul României. Aceasta este prima colaborare a Mercedes-Benz România cu liderul mondial în domeniul logisticii.

Cele 118 unități comandate sunt modele Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI Furgon. Acestea sunt echipate cu motoare diesel de ultimă generație, precum și cu noua tehnologie telematică, care asigură baza perfectă pentru nevoile logistice și de transport din prezent.

Pentru ca autovehiculele Sprinter comandate să se adapteze 100% cerințelor specifice de transport ale companiei, DHL a apelat la soluții de carosare personalizate, facilitate de Mercedes-Benz Vans România. Versiunea de caroserie realizată special pentru curierat a fost configurată de ATV GmbH Germania, oferind soluția optimă în ceea ce privește echiparea corespunzătoare pentru sarcina de transport specifică activității DHL.

Pe lângă tradiționalele sisteme cu tracțiune pe puntea din spate, respectiv tracțiune integrală, noul Sprinter are acum și tracțiune pe puntea din față. Sarcina utilă a acestei versiuni este cu 50 kg mai mare decât în cazul versiunii cu tracțiune spate. Podeaua compartimentului de marfă, poziționată cu 80 mm mai jos, face mai convenabile operațiunile de încărcare/descărcare.

”Suntem mândri de colaborarea cu cea mai mare companie de logistică din lume, Deutsche Post DHL. Cele 118 unități livrate reprezintă un pas important spre a deveni principalul furnizor pentru viitorul logisticii și transportului în România. Performanța inegalabilă, siguranța la cel mai înalt nivel, eficiența maximă confirmă faptul că Sprinter este un produs de renume global, caracterizat de inovație, eficiență, fiabilitate și suntem siguri ca se va adapta 100% standardelor înalte impuse de DHL”, a declarat Batiste Pascalin, Managing Director Mercedes-Benz Vans România.

”Asocierea experienței DHL cu avantajele oferite de Mercedes-Benz Sprinter afacerii noastre reprezintă un pas important în garantarea unor servicii de curierat de cea mai bună calitate. Este foarte importantă dotarea acestora cu tehnologia AdBlue, întrucât ne ajută să ne atingem obiectivele de reducere a emisiilor de noxe. Autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz sunt fiabile, foarte eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil și, în același timp, asigură o experiență de top celor care le conduc. Siguranța și confortul curierilor noștri sunt esențiale pentru noi și dorim nu doar să le facilităm munca prin oferirea unui autovehicul performant, ci și să le asigurăm un adevărat partener de drum și de lucru”, a spus și Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

DHL este cea mai mare companie de logistică din lume, cu 380.000 de angajați și operațiuni în peste 220 de țări. Fondată în 1969, DHL este specializată în livrare de mărfuri în întreaga lume pe calea aerului, pe mare, pe uscat, pe tren, soluții de depozitare, având o medie de peste un miliard jumate de colete livrate pe an.
DHL are o experienţă de 28 de ani pe piaţa din România, peste 500 de specialiști certificați internațional, operează cu 3 aeronave, deține o flotă comercială de peste 200 de autovehicule și oferă o acoperire de 100% la nivel național, fiind lider de piață pe segmentul curieratului express internațional aerian de la ușă la ușă.

Adaugati comentariu