DB Schenker introduce în operațiuni stivuitoare fără șofer
Home Logistică DB Schenker introduce în operațiuni stivuitoare fără șofer
LogisticăTehnologie

DB Schenker introduce în operațiuni stivuitoare fără șofer

28

DB Schenker folosește în operațiuni regulate stivuitoare fără șofer, la centrul său din Eching, lângă Munchen. Stivuitorul produs de producătorul austriac AGILOX a fost introdus în urma succesului unui proiect pilot.Stivuitorul fără șofer este folosit deocamdată pentru a transporta containere goale pe o distanță de aproximativ 150 de metri. Operațiunea, efectuată anterior de un stivuitor convențional, se face fără nici o intervenție din partea angajaților depozitului.

”Aceste stivuitoare fără șofer promit inovație, precizie și eficiență, totul în beneficiul clienților. DB Schenker a fost mereu deschisă la soluțiile alternative din logistica de depozitare. Totuși, cea mai importantă resursă a noastră rămâne personalul înalt calificat. Vrem să le ușurăm munca prin automatizarea unor procese logistice, mai ales că există o criză de angajați în acest domeniu”, a declarat Xavier Garijo, responsabil cu contractele de logistică la Schenker AG.

Stivuitorul AGILOX este echipat cu o furcă ce poate fi folosită pentru ridicarea și coborârea containerelor. Nu este necesar nici ca personalul depozitului să așeze manual containerele pe acest AGC (Automated Guided Vehicle). Stivuitorul autonom este capabil să înregistreze o hartă a depozitului într-un timp foarte scurt. Astfel, operațiunile pot începe la doar câteva zile după livrare.

”Roboții pot prelua sarcinile simple din depozite, iar angajații se pot concentra pe misiunile mai complexe. Abia așteptăm să dezvoltăm mai multe proiecte în Europa alături de DB Schenker”, a spus și Franz Humer, CEO și cofondator al AGILOX.

Cu ajutorul unui software, angajații DB Schenker pot seta zonele de operare și cele de siguranță, sau să marcheze zonele de stocare și de parcare. Senzorii de mare precizie și camerele video asigură că stivuitoarele autonome recunosc și evită obstacolele în timp util.

De la centrul său din Eching, DB Schenker furnizează piese pentru un producător auto german. În acest moment se evaluează dacă sistemul AGILOX poate fi utilizat și în alte depozite ale DB Schenker.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...