Damen Galați a finalizat construcția unui nou feribot hibrid

Damen Galați a finalizat construcția celui de-al patrulea feribot hibrid pentru compania canadiană BC Ferries. Nava va ajunge n portul de destinație peste aproximativ două luni.

“Al patrulea feribot de tip Island Class a început călătoria de la șantierul naval Damen Galați din România până la BC. Călătoria transatlantică va dura aproximativ 60 de zile. Nava va ajunge în portul Point Hope Maritime din Victoria”, potrivit BC Ferries.

BC Ferries este principalul operator de linii de feribot din America de Nord și unul din cei mai mari la nivel mondial. El furnizând servicii de transport pasageri și vehicule către 47 de porturi pe coasta Columbiei Britanice. În 2017, compania canadiană a acordat Damen Shipyards un contract de 86,5 milioane de dolari canadieni (57 milioane euro) pentru două feriboturi de clasă mică cu motor hibrid. Acestea au fost construite la Galați și livrate proprietarului în 2019.

Damen, contract pentru patru feriboturi hibride

Tot în 2019, Damen a câștigat un nou contract de la BC Ferries, în valoare de 200 milioane de dolari canadieni (137 milioane euro), pentru alte patru feriboturi hibride. Prima navă din noua comandă a părăsit șantierul Galați în luna mai. Iar cea de a doua și-a început voiajul spre Point Hope Maritime acum.

Ultimele două feriboturi au fost lansate la apă în prima parte a acestui an. Navaliștii de la Galați construiesc în prezent o navă de suport logistic pentru Forțele Navale Regale olandeze. Este “una dintre cele mai mari și mai complexe nave construite vreodată în România”, potrivit celor de la Damen.

Feriboturile pentru BC Ferries sunt echipate cu motor hibrid. Ele au o capacitate de transport de cel puțin 47 vehicule și până la 400 de pasageri. “Aceste nave hibrid-electrice sunt proiectate pentru o funcționare electrică completă în viitor. Navele sunt dotate cu tehnologie hibridă, care acoperă decalajul până când infrastructura de încărcare la țărm și finanțarea vor deveni disponibile”, a declarat căpitanul Jamie Marshall, vicepreședinte BC Ferries pentru construcții navale și inovare. Navele sunt programate să intre în funcțiune în 2022.

Constructorul olandez de nave Damen Shipyards operează 36 de șantiere navale și companii de reparații și conversie la nivel global, având 12.000 de angajați. Șantierele din România, de la Galați și, respectiv Mangalia, sunt cele mai mari din portofoliul grupului.

 

Adaugati comentariu