Home Camioane DAF a avut o creștere puternică în 2017
Camioane

DAF a avut o creștere puternică în 2017

46

În 2017, DAF Trucks a avut rezultate excelente la nivel mondial. Cota pe piața europeană (UE+2) a DAF, pe segmentul de mare tonaj (16+ tone) a atins un nivel de 15,3%, iar pe segmentul ușor a crescut la 10,5%.

În plus, în afara Europei s-a înregistrat un număr record de peste 9.000 de camioane DAF, iar vânzările de motoare PACCAR către producătorii de top de autocare și autobuze au ajuns un nivel istoric.

„Economiile europene continuă să evolueze bine, generând o activitate puternică de transport și o cerere crescută de camioane. Camioanele DAF oferă clienților noștri o calitate superioară la costuri scăzute de operare, precum și un confort sporit pentru șoferi”, a declarat Preston Feight, președintele DAF Trucks.

În 2017, la nivel european, vânzările de camioane de peste 16 tone au atins 306.000 de unități. Se estimează că 2018 va fi un alt an excelent pentru vânzările de camioane de peste 16 tone pe piața europeană, valorile situându-se între 290.000 și 320.000 de camioane.

Cota de piață a DAF pe segmentul de mare tonaj, în 2017, a fost de 15,3% (2016: 15,5%), continuând să fie lider de piață în Olanda (30,3%), Regatul Unit (28,2%), Polonia (19,8%) și Ungaria (24,5%).

În Olanda, Polonia, Ungaria, Belgia și Republica Cehă, DAF este de asemenea numărul 1 la capete tractor, iar în Germania DAF este cea mai răspândită marcă de import.

Per total, piața UE pentru camioane de tonaj ușor (între 6 și 16 tone) a avut o ușoară tendință descrescătoare, coborând de la aproape 52.900 de unități în 2016 la 52.500 anul trecut. Cota de piață în această clasă a urcat însă de la 10,1 până la 10,5%, datorită creșterii realizate printre altele în Franța, Olanda, Marea Britanie, Italia și Cehia. În clasa ușoară, DAF este lider de piață atât în Marea Britanie, cât și în Olanda.

„Grație calității și eficienței excelente a întregii noastre game de produse, susținute de serviciile de primă clasă pe care dealerii noștri le furnizează, prezența noastră pe piața europeană se va accentua și în următorii ani”, a declarat Richard Zink, membru al Consiliului de Administrație și Director de Marketing și Vânzări.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...