CTPark Praga CTP credit
Home Logistică CTP, credit de 1,9 miliarde de euro
Logistică

CTP, credit de 1,9 miliarde de euro

19

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a semnat cu un consorțiu format din trei grupuri bancare o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde euro.Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând 2,7 milioane mp de spații industriale de clasă A. Aceasta este cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat și are o durată de 7 ani. 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiți pentru refinanțarea proprietăților existente și 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

”Suntem încântați să confirmăm colaborarea noastră continuă și extinderea relației cu principalii noștri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacții care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacția asigură finanțarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă și ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ținte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a crește portofoliul internațional al CTP, la 10 milioane mp”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite. ”Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanțare anterioare și ne ajută să fim mai bine pregătiți pentru viitor. Astfel, putem eficientiza administrarea și procesarea creditelor și beneficia de finanțarea sigură pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum și de sprijin pentru dezvoltarea planificată pentru următoarele 18 luni”, a spus și Zdeněk Raus, CFO al CTP credit Cehia.

”Valoarea de 1,9 miliarde euro a tranzacției o aduce în poziția de cel mai mare acord financiar încheiat pe piața imobiliară, la nivelul Europei Centrale și de Est, nu doar din Cehia. Toate părțile interesate, în special chiriașii noștri, vor beneficia de climatul financiar stabil și sigur, generat de această tranzacție, ceea ce le va permite acestora să se concentreze pe dezvoltarea afacerilor , în timp ce CTP va continua să ofere cele mai bune servicii existente pe piață. Relațiile puternice, de lungă durată, pe care le avem cu partenerii noștri bancari, și care au fost dovedite încă o dată prin încheierea acestui acord, constituie temeiul altor colaborări pentru portofoliul nostru din zona Europei Centrale și de Est, care depășește în prezent 5 milioane mp”, a subliniat Richard Wilkinson, CFO al CTP.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...