Home Noutati Cristian Pistol a fost numit pentru un mandat de patru ani la conducerea CNAIR
Noutati

Cristian Pistol a fost numit pentru un mandat de patru ani la conducerea CNAIR

13

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat în funcţia de director general al companiei pe Cristian Pistol pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 19 iulie 2023.

„În conformitate cu prevederile art. 35, alin. (8) al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie, Consiliul de Administraţie aprobă Raportul C.N.R. (nr. 17/194/10.07.2023) şi numeşte în funcţia de director general al CNAIR SA pe domnul Pistol Cristian Ovidiu Cătălin pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 19 iulie 2023 până la data de 19 iulie 2027. La data încheierii noului contract de mandat, contractul de mandat nr. 92/25779/16.03/2023 (încheiat pe perioadă provizorie) îşi încetează aplicabilitatea”, se arată în hotărârea CA.

Consiliul de Administraţie al CNAIR s-a întrunit marţi, 11.07.2023.

„Desemnarea în funcţia de director general la CNAIR pentru o perioadă de 4 ani mă onorează, dar mă şi responsabilizează suplimentar în acelaşi timp. CNAIR este obligată să continue obiectivele de infrastructură rutieră majoră de care depinde dezvoltarea economică a României în următorii ani. Coridoarele pan-europene care tranzitează România, dar şi celelalte proiecte care ne conectează la infrastructura rutieră europeană sunt priorităţi ale mandatului meu. Pe măsură ce acestea vor fi date în circulaţie, forţa economică şi strategică a României va creşte.

Unul dintre cele mai recente exemple este podul suspendat de la Brăila, care va contribui exponenţial la progresul afacerilor din zona de sud-est a României şi, implicit, la crearea de noi locuri de muncă, fie şi pentru că traversarea Dunării între judeţele Tulcea şi Brăila care înainte dura aproape 1 oră durează de acum aproximativ 5 minute. Iar acesta este doar unul din exemplele de succes care în următorii ani trebuie să devină normalitate”, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Pistol.

Cristian Ovidiu Cătălin Pistol se află la conducerea companiei de drumuri din septembrie 2021, când a înlocuit-o pe Mariana Ioniţă. Anterior, el a ocupat funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Florin Cîţu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...

Noutati

Karol Sokol preia funcția de Managing Director în cadrul Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul Managing Director al Scania Black...

Noutati

USER: Reducere de 20% pentru înscrierea la cursuri online în domeniul expedițiilor rutiere de mărfuri

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) acordă o reducere de 20%...