Autostrada Soarelui: Taxa de pod de la Fetești se reintroduce de vineri

Achitarea peajului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Fetești - Cernavodă redevine obligatorie pentru participanții la trafic începând de vineri, 14 iulie, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Marți, 11 iulie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 633/2023 Ordinul nr. 1.387/2023 pentru încetarea aplicabilității Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

CNAIR reamintește conducătorilor auto că peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) poate fi achitat astfel:

– prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile);
– lista completă a distribuitorilor autorizați să încaseze peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) se poate verifica aici;
– prin SMS, la numărul 7577.

Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate.

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate, peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziție, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

„Având în vedere că suntem în sezonul estival recomandăm conducătorilor auto să evite plata peajului în stația de taxare pentru a evita statul la cozi!”, au mai spus reprezentanții CNAIR.

Adaugati comentariu