Coronavirus: Recomandări pentru cei care călătoresc în zonele afectate
Home Transportatori Coronavirus: Recomandări pentru șoferii care călătoresc în zonele afectate
Transportatori

Coronavirus: Recomandări pentru șoferii care călătoresc în zonele afectate

20

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a adunat recomandările făcute de autoritățile statului pentru cei care călătoresc sau au călătorit în zonele afectate de coronavirus.Potrivit Ministerului Sănătății, se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate.

De asemenea, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de coronavirus (COVID-19), altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu.

Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziție informații detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie.

Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă și a celor afectate este disponibilă aici și se actualizează de câte ori este nevoie.

Până în prezent, persoanele care vin din China continentală-Provincia Hubei(inclusiv orașul Wuhan), orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiangsau din una din cele 12 localități din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un material cu informații despre COVID-19, click aici pentru a consulta materialul (tradus în limba română).

În același context, Autoritatea Rutieră Română (ARR) recomandă operatorilor de transport să își instruiască conducătorii auto care efectuează curse spre/și de la localitățile situate pe teritoriul României și Italiei cu privire la respectarea măsurilor instituite pe teritoriul Italiei precum și cele instituite la frontiera României.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată o linie TELVERDE. Cei care doresc informații despre situațiile legate de coronavirus pot apela numărul 0800800358.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...