TRAN Compromis privind liberalizarea transportului de persoane in UE
Home Autobuze Compromis privind liberalizarea transportului de persoane în UE
AutobuzeNoutatiTransportatori

Compromis privind liberalizarea transportului de persoane în UE

8

Comisia de Transport și Turism a Paramentului European (TRAN) a votat ieri inițiativa legislativă de revizuire a Regulamentului 1073/2009 vizând liberalizarea transportului de persoane în UE.TRAN a aprobat amendamentele de compromis propuse de raportorul TRAN cu privire la revizuirea Regulamentului 1073/2009 referitor la regulile de acces la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul. Acest dosar legislativ important al Pachetului Mobilitate Curată(2) propus de Comisia Europeană pe 08.11.2017 este acum pregătit pentru votul final în plenul Parlamentului European.

Mai precis, a fost reintrodusă noțiunea de ”excursie locală” ca fiind parte a unui serviciu ocazional internațional, pentru a nu fi confundată cu operațiunile de cabotaj și supusă regimului detașării.

De asemenea, s-a stabilit că pentru furnizarea de servicii regulate domestice este obligatorie înființarea unei firme în respectivul stat membru, pentru garantarea concurenței loiale.

În plus, a fost menținută derogarea de 12 zile de conducere consecutive pentru șoferii care operează transport rutier de persoane.

În ceea ce privește pașii următori, raportorul TRAN a precizat, după vot, că este probabil ca raportul TRAN referitor la revizuirea Regulamentului 1073/2009 privind regulile de acces la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul să fie votat în plenul Parlamentului European în luna martie 2019.

”Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) consideră că liberalizarea transporturilor rutiere, atât de marfă cât și de persoane, este o prioritate la nivelul Uniunii Europene, conform foii de parcurs a Comisiei Europene pentru un spațiu European unic al transporturilor. Președinția Română a Consiliului de Transport UE trebuie să susțină crearea unei piețe unice veritabile de transport rutier de persoane în Uniunea Europeană, oferind transportatorilor rutieri români noi oportunități de afaceri și de diversificare a serviciilor de transport rutier de persoane la nivel european”, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...