Combustibilii clasici puși în umbră

Cererea pentru combustibilii clasici, benzină și motorină, va atinge nivelul maxim în 2027, cu patru ani mai devreme decât se estima anterior. Cum așa?

Analiștii de la BloombergNEF oferă și explicații. Numărul tot mai mare de automobile cu consum redus de combustibil clasic și al vehiculelor electrice. Unele care elimină total folosirea acestora. În plus, ei prevăd că declinul cel mai important al cererii se va consemna în Europa și SUA.

Accelerarea orizontului de timp în care cererea de carburanți va atinge vârful vine într-un moment în care constructorii auto din întreaga lume fac trecerea la vehicule mai puțin poluante. Iar cele mai multe dintre marile economii ale lumii vor să introducă noi norme. Norme care au drept scop încercarea de a reduce emisiile de gaze poluante și a face tranziția de la combustibili fosili.

Comisia Europeană a propus un plan ambițios care prevede interzicerea comercializării de noi automobile echipate cu motoare pe combustie internă, începând din 2035. Iar țări precum China și SUA vor să stimuleze adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

În plus, analiza anticipează că îmbunătățirea economiei de carburant, trecerea la mobilitatea electrică și alte surse de propulsie, precum și serviciile de ride sharing, vor diminua orice posibile creșteri ale consumului de combustibili. De exemplu, companiile de ride-sharing vor fi responsabile pentru 36% din totalul distanțelor parcurse de automobile în 2050, față de 4% în prezent. Și, pe de altă parte, chiar dacă se va înregistra un boom al cantității de marfă transportată rutier, se vor folosi camioane care nu sunt dependente de petrol.

 

Adaugati comentariu