Christopher Matalou preia postul de CFO la UTA

Christopher Matalou este, de la 1 septembrie, noul Chief Financial Officer (CFO) al UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) și, în această funcție, va promova mai departe digitalizarea și internaționalizarea departamentului financiar.
UTA

Ca membru al Comitetului Executiv, el raportează direct către Chief Executive Officer (CEO) Volker Huber. După trei ani, CFO anterior, Robert Nürnberger, preia o funcție de conducere centrală în domeniul Fleet & Mobility din cadrul concernului Edenred. Acolo, îi va susține pe Antoine Dumurgier (Chief Operating Officer, Fleet and Mobility Solutions) și pe Patrick Bataillard (Executive Vice President, Finance) în domeniul M&A, precum și pe teme precum optimizarea performanței și studii strategice.

Înainte de schimbarea la UTA, Christopher Matalou a fost, timp de mai mulți ani, angajat la Edenred, unde a deținut mai multe posturi. După studiile efectuate la Neoma Business School, în 2003 a ajuns, mai întâi, în Consiliul firmei Deloitte, înainte să devină Internal Audit Supervisor la Edenred, în 2005. Acolo, a fost numit, doar trei ani mai târziu, Group Financial Controller pentru Europa de nord și de est. În 2010 a devenit CFO pentru Germania, iar în 2016 a absolvit un Executive MBA la ESCP și și-a extins, în paralel, domeniul de activitate în Austria. Din 2017, a fost Financial Controller pentru spațiul economic hispanic și răspunzător pentru America de Nord.

UTA se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii. Utilizând sistemul de carduri UTA, clienții comerciali pot alimenta în oricare dintre cele peste 59.000 de puncte de acceptanță din 40 de țări europene, indiferent de marcă și fără numerar, și pot folosi alte servicii disponibile pe traseu. La acestea se adaugă, printre altele, decontarea taxei de drum, servicii de atelier, servicii de intervenție în caz de pană și servicii de remorcare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți. Societatea, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, se află în proprietatea majoritară a Edenred SA (83 procente). Edenred este lider de piață mondial în domeniul serviciilor de plăți pentru societăți, angajatori și parteneri de afaceri. În 2017 a fost generat un volum de afaceri mai mare de 26 de miliarde, din care 78% prin formate digitale. Serviciile Edenred asigură o rețea unică pentru 44 milioane de angajați, 770.000 companii și instituții publice precum și 1,5 milioane de parteneri comerciali.

Adaugati comentariu