Camionul - o investiție, nu o cheltuială
Home Camioane Camionul – o investiție, nu o cheltuială
Camioane

Camionul – o investiție, nu o cheltuială

22

A cumpăra un camion este, în anumite situații, o decizie relativ critică pentru orice companie de transport. Prin urmare, să știi să alegi camionul ideal este esențial, atât în companiile mari, cât și în cele mici. Într-o companie mare, pentru numărul de camioane pe care le puteți cumpăra, într-o companie mică, pentru efortul mare implicat în achiziționarea unui camion.Iată care este prima întrebare la care ar trebui să vă gândiți: Am nevoie de un nou camion?

Pentru a avea un răspuns corect trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte de urmat: optimizați utilizarea camioanelor existente în companie, aflați în detaliu starea flotei dumneavoastră. Trebuie să cunoașteți kilometrajul și vârsta fiecărui camion și să-i determinați durata de viață utilă. Planificați și proiectați rutele de efectuat și țineti cont de tipul de marfă pe care îl transportați în fiecare dintre ele. Fiecare vehicul din flota dumneavoastră ar trebui să fie o investiție, niciodată o cheltuială. Trebuie să fiți sigur că va fi profitabil și productiv pentru compania dumneavoastră. Că fiecare ban pe care îl investiți va avea un profit.

Costul unui camion nu înseamnă doar prețul său de achiziție. Consumul de combustibil, întreținerea periodică, chiar și reparațiile de care aveți nevoie sunt aspecte pe care trebuie să le luați în calcul. Achiziționarea unui nou camion este, prin urmare, o decizie care trebuie argumentată și luată în considerare.

O altă întrebare pe care trebuie să o aveți în vedere este: să cumpăr un camion nou sau un camion second hand?

Dacă ați decis că trebuie să cumpărați un nou camion, primul lucru pe care trebuie să îl decideți este dacă îl veți cumpăra nou sau veți merge pe piața second-hand. Prima opțiune este să mergeți direct la dealer. Veți găsi o multitudine de firme care oferă camioane de vânzare. Acolo puteți cumpăra un camion complet nou, cu tot ce presupune acest lucru. Este un camion care a priori va avea performanțe optime.

A doua opțiune este căutarea unui camion second-hand. Pentru aceasta este, de asemenea, o opțiune bună să mergeți la dealer. Principalul beneficiu în acest caz este prețul de achiziție mult mai mic decât al unui camion nou. Nu uitați că prețul pe care îl plătiți pentru camionul dumneavoastră nu este același cu costul pe care îl generează pentru dumneavoastră. Totul va depinde de modul în care puteți amortiza fiecare camion. Prețul de achiziție trebuie împărțit la anii de viață utilă. Și trebuie să țineți cont și de faptul că un camion second-hand nu pornește de la zero, are deja kilometraj, vârstă și uzură acumulată.

Așadar, ce ar trebui să cumpărați? Nu există un răspuns absolut. Ceea ce ar trebui să faceți este să evaluați nevoile dumneavoastră. Comparați prețurile unui camion nou și al unui camion second-hand și puneți-le în context, calculați cât vă va costa amortizarea camionului în fiecare caz. Și de acolo luați decizia care poate avantaja cel mai mult compania dumneavoastră.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...