Camion lung alimentat cu LNG pentru logistica Volkswagen

Compania Elflein Spedition utilizează un camion lung bazat pe un model Scania alimentat cu LNG pentru logistica fabricii Volkswagen din Zwickau.
Camion lung alimentat cu LNG pentru logistica Volkswagen

Volkswagen este angajată în cursa spre electromobilitate. Totuși, logistica pentru autoturismele electrice nu se poate baza încă pe electromobilitate, cel puțin în transportul greu. De aceea, Elflein Spedition și Volkswagen au ales o altă soluție sustenabilă din portofoliul grupului: un camion lung bazat pe un model Scania alimentat cu LNG.

Camion lung alimentat cu LNG pentru logistica VolkswagenTrei camioane lungi de tipul 2, de 25 de metri lungime, vor fi utilizate pe ruta de aproape 45 de kilometri dintre furnizorul Meleghy din Gera și fabrica VW din Zwickau. Combinațiile sunt tractate de modele Scania G 410 LNG.

Astfel, Elflein Spedition obține o dublă reducere a emisiilor. Utilizarea camioanelor lungi reduce emisiile de CO2 cu 20%, iar alimentare cu LNG cu alte 15%. Sarcina utilă a combinației este de 21 de tone, datorită numărului relativ redus de axe. Un camion convențional de 25 de metri lungime are o sarcină utilă de până la 19 tone.

Elflein Spedition plănuiește să utilizeze 35 de camioane Scania LNG în operațiunile clienților până la finalul primului trimestru din 2021. Compania are una dintre cele mai mari flote de camioane lungi din Germania, de 21 de unități, dintre care 17 de tipul 3. Elflein mai deține și 20 de remorci extinse (camion lung de tipul 1).

Adaugati comentariu