Bridgestone Microsoft anvelope conectate
Home Noutati Bridgestone, parteneriat cu Microsoft pentru un sistem de monitorizare a anvelopelor
Noutati

Bridgestone, parteneriat cu Microsoft pentru un sistem de monitorizare a anvelopelor

10

Bridgestone, cel mai mare producător mondial de anvelope și cauciuc, colaborează cu Microsoft pentru a dezvolta un sistem de monitorizare la nivel mondial pentru detectarea problemelor de deteriorare a anvelopelor în timp real. Aceste probleme au o importanță majoră, contribuind la aproximativ 30% din totalul accidentelor auto, cauzate de avarii mecanice.Anvelopele pot prezenta patru probleme majore: presiune inadecvată, îmbătrânire, uzură neregulată și, nu în ultimul rând, daune provocate de impactul cu borduri, gropi sau obiecte de pe drum.

Din fericire, majoritatea acestor probleme pot fi deja atenuate în mod fiabil. TPMS (sisteme de monitorizare a presiunii în anvelope) sunt obligatorii la toate mașinile fabricate începând cu 2012 și îi ajută pe șoferi să evite problemele cauzate de presiunea scăzută. Verificarea constantă și înlocuirea anvelopelor la timp vor evita daunele provocate de uzura și îmbătrânirea acestora.

Ceea ce face diferența la nivel de siguranță sunt deteriorările anvelopelor – care de multe ori nu pot fi detectate fără o inspecție manuală atent realizată, iar aceste deteriorări pot apărea oricând. Anvelopele deteriorate pot duce la accidente. De asemenea, pot afecta negativ alte componente ale vehiculului, cum ar fi deteriorarea jantelor, creând astfel o sursă suplimentară de pericol pentru șoferi.

Acum, acest decalaj poate fi închis. Sistemul de monitorizare a anvelopelor de la Bridgestone va semnaliza în timp real daunele acestora. Folosește sistemul cloud Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), împreună cu datele senzorilor existenți de la hardware-ul care este deja instalat, dar folosește și algoritmi pentru a detecta evenimente care afectează suprafața și carcasa anvelopei. Șoferul poate fi înștiințat imediat despre pericolul existent și poate acționa în consecință pentru a remedia situația. În prezent, nu există niciun alt sistem echivalent de monitorizare a anvelopelor disponibil pe piață. Alternativele necesită instalarea unui hardware-ului suplimentar.

Acest sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor are și alte instrumente valoroase. Sistemul nu numai că înțelege când s-au produs avariile, dar și unde. Astfel, permite o perspectivă mai largă a condițiilor și infrastructurii rutiere, care poate fi utilizată pentru a avertiza agențiile responsabile de problemele avariilor rutiere cu privire la prezența și amplasarea unor găuri și a altor pericole de pe carosabil. De asemenea, și viitoarele vehicule autonome ar putea fi beneficiare ale sistemului – pe măsură ce vehiculele transmit informații despre pericolele locale de pe carosabil, alte persoane din apropiere pot beneficia de aceste informații, dar și de datele stocate in cloud.

În prezent, noul sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor Bridgestone este disponibil pentru toate flotele de vehicule și pentru OEM-urile care folosesc MCVP. De asemenea, parteneriatul cu Microsoft oferă posibilitatea ca Bridgestone să dezvolte în continuare soluții care să satisfacă cerințele flotelor și partenerilor OEM din întreaga lume.

Citește și:

Noi anvelope și servicii Bridgestone

Planul de relansare economică. Reabilitarea a 27.000 km de drumuri județene și locale

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Rama Giurgiu, pentru linia de metrou M5, e în București

Primul tren nou de metrou de la Alstom, rama ,,Giurgiu”, a ajuns...

Noutati

Conti Eco Gen 5, noua gamă de anvelope pentru camion de la Continental

Continental a prezentat linia de anvelope Conti Eco de a cincea generație...

Noutati

Obiective mai stricte de emisii de CO2 pentru camioane și autobuze

Parlamentul European a adoptat noi măsuri – deja convenite cu Consiliul –...

Noutati

Daimler Truck & Bus România plantează câte un copac pentru fiecare vehicul comercial nou înmatriculat anul trecut

Daimler Truck & Bus România, subsidiara locală a producătorului german de autocamioane...