Home Logistică Belgienii de la WDP fac investiții masive în România
Logistică

Belgienii de la WDP fac investiții masive în România

13

Warehouses De Pauw (WDP) va dezvolta în România proiecte logistice de 131 de milioane de euro până în 2023. Suprafața destinată închirierii depășește 202.000 metri pătrați. Grupul este controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia.

Printre beneficiarii spațiilor logistice se numără companii precum LPP, Profi, Rosti, Fedex, Eobuwie. În primul trimestru al anului, scrie Profit.ro, compania a finalizat construcția unui depozit cu suprafață de 10.000 metri pătrați, pentru Decathlon, investiție de 5 milioane de euro. Iar în prezent, finalizează achiziția de noi suprafețe în regiunea București, investiție în valoare de 10 milioane de euro. Compania a încheiat un acord de principiu și pentru o nouă dezvoltare logistică, de 25.000 metri pătrați, în zona Transilvania. Investiția pentru acest proiect se ridică la 19 milioane de euro.

În România, investițiile în derulare însumează 142 de milioane de euro. Ele reprezintă proiecte pentru mari retaileri precum Carrefour, Decathlon, Profi, LPP sau Ursus Breweries, cu termene de livrare până la finalul anului 2021, potrivit informațiilor oferite de colegii de la Profit.ro.

WDP, împrumut de la BERD pentru activitatea din România

În luna iulie a anului trecut, WDP a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Fonduri care vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România. Noul împrumut va sprijini planurile WDP privind dublarea valorii portofoliului său de proprietăți în țara noastră. Mai precis, de la o valoare de 500 milioane de euro la 1 miliard de euro. Împrumutul se înscrie în cadrul strategiei de dezvoltare pentru perioada 2019-2023.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Bosch lansează pe piață RevX

Bosch a anunțat lansarea unei soluții denumită RevX în cadrul celei mai...