Afacerile din transporturi au crescut cu 17,8% în primul trimestru din 2023

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 17,8%, în primul trimestru al anului, comparativ cu acelaşi interval din 2022, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În transporturi, avansul a fost de 18,7%.

Potrivit INS, În perioada 1 ianuarie -31 martie 2023 comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 17,8%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+21,7%), activităţile de transporturi (+18,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,1%) şi activitǎţile de comunicaţii (+4,0%).

În primul trimestru din acest an comparativ cu intervalul similar de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 19,5%. În transporturi, avansul a fost de 19,4%.

Martie 2023 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,0%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de transporturi (+17,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+4,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,9%. În transporturi, avansul a fost de 3,6%.

Martie 2023 comparativ cu martie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,3%, datorită creșterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,6%), activităţile de transporturi (+16,1%),
activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,0%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,9%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 5,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,8%. În transporturi, avansul a fost de 16%.

Adaugati comentariu